Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Krepli Börek

Krepli Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Krepli Börek Tarifi İçin Malzemeler

*Arkadaşlar öncelikle merhaba dün akşamki menümde fırında beşamel soslu mantarlı tavuğum vardi bir tabak kadar kaldı bende onu değerlendirdim olur mu olmaz mı derken ortaya nefis lezzetli bir börek çıktı Siz krebinizin içine dilediğiniz tüm iç harç malzemesi yapıp kullanabilirsiniz
*5 su bardağı süt (1 kilo)
*4 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 küp şeker
*500 gr un
*Arasına sürmek için bir yumurta

Sosu İçin;

*1 adet yumurta(ben arasına sürmek için kalan yumurtayı kullandım)
*1 bardak süt
*3 yemek kaşı?ı sıvıya?
*Tuz

Krepli Börek Tarifi Yapılışı Sütü, yumurtayı, unu, şekeri, tuzu ve şekerimizi çırpıyoruz Krep hamurumuz boza kıvamında olacak tavaya hafif yağ koyarak ince şekilde krep hamurumuzdan koyup altlı üstlü pişiriyoruz benden 25 adet krep çıktı hemen hemen Ayrı bir yerde bir adet yumurtayı kırıp çırpıyoruz Pişen kreplerimizin içine dilediğiniz yaptığınız harçtan koyup her iki yanından kıvırıp (dolma gibi ) ucunu yumurtaya batırıp sarıyoruz Hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz ayrı bir yerde sosumuzu hazırlayıp kreplerimizin üzerine döküp 200 derece fırında altlı üstlü kızarana kadar fırında pişiriyoruz afiyet olsun

858,496Konular
981,684Mesajlar
29,763Kullanıcılar
xxcenaSon üye
Üst Alt