Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Krepli Kat Kat Tat

Krepli Kat Kat Tat

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Krepli Kat Kat Tat Tarifi İçin Malzemeler Krep için:

*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı *sıvı yağ
*5 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
*2 yumurta
*Yarım tatlı kaşığı tuz

Ara katlar için:

*Yarım kg ıspanak
*2530 tane mantar
*1 soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Karabiber

Beşamel sos için:

*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı tereyağ
*3 su bardağı *süt
*Tuz
*Karabiber

Üzeri için:

*Kaşar rendesi

Krepli Kat Kat Tat Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm arkadaşlar
Sizlerle müthiş bir tarif paylaşmak istedim İçi yumuşacık ıspanak mantarla çok yakışmış Beşamel sosla kaplanmış doyurucu bir dilim yediğinizde bir daha dediğinizi duyar gibiyim Kesinlikle denenmesi derken bir lezzet Pişman olmayacaksınız Gelelim tarife;
Tencereye yağ konur, soğan yemeklik doğranır Biraz çevrilir içine doğranmış ıspanak ve mantar ekleyip kavrulur Tuz baharat atıp suyu çekince ocaktan alınır
Bir kaba krep malzemeleri alınır kekten biraz akıcı bir hamur yapılır Isıtılan tava yağlanır bir kepçe döküp sağ sol yapıp yayılır ocakta altlı üstlü pişirilir Bu tarifle 12 tane krep çıkıyor Tabi tavanın *büyüklüğüne göre değişir
Beşamal sos için tüm yağ un tencereye konur unun kokusu çıkana dek kavrulur İçine süt eklenir Tel ile çırparak pişirilir
Fırına girecek bir kaba (ben yuvarlak büyük borcama koydum)yağlanıp bir krep her yerine gelecek şekilde ıspanak harcı konulur Ben on kat yaptım En üste krep olacak Bunların üstü kenarları beşamel sosla kaplanır Üzerine kaşar rendesi konur 200 derecede 1015 dk kasar kızarana dek pişirilir Bi beş dk dinlendirilip dilimleyip servis edilir
Afiyet olsun Sevgiyle kalın ))

858,496Konular
981,699Mesajlar
29,773Kullanıcılar
LIVELYSon üye
Üst Alt