iltasyazilim
FD Üye
Krepli Lazanya Sarması Tarifi İçin Malzemeler Krep için:
*2, 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 yumurta
İçi için:
*300 400 gr kıyma
*Kavurmak için zeytinyağı
*1 bas soğan
*1 yeşil ve kırmızı taze biber
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Keklik otu
*Biraz maydanoz
*1 rendelenmiş havuç
*23 yemek kaşığı rendelenmiş kereviz
*12 soyulmuş ufak doğranmış domates
*2 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı rendelenmiş peynir
*1 su bardağı su
Sos için:
*2 yemek kaşığı karışık salça
*2 su bardağı ilik su
*Tuz
*Karabiber
Üstü için:
*Rendelenmiş peynir
Krepli Lazanya Sarması Tarifi Yapılışı Krep için tüm malzemeler güzelce çırpılır, kenara bırakılır
Küçük doğranmış soğan ve biberler yağda hafif kavrulur, kıyma karıştırılır sonra sarımsak, baharatlar ve salça eklenir 1 2 dk daha devam kavrulur Maydanoz ve peynir hariç diğer malzemeleri ekledikten sonra su eklenir, orta ateşte suyu çekene kadar ocakta kalır
O sıra krepler tavada pişirilir Bende tam 9 krep ve bir yavru krep çıktı miktarı kreplerin boyuna göre değişiyor
Ocakta alınmış kıymaya, kıyılmış maydanoz ve peynirler karıştırılır Her bir krepe yaklaşık 2 yemek kaşığı kıyma koyulur ve rulo olarak sarılır, büyük borcama dizilir (Benim tepsim küçük, iki tepsi çıktı)
Sosumuz için malzemeler iyice karıştırılır ve kreplerin üzerine gezdirilir Üstüne rendelenmiş peynir serpilir
180 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir
Afiyet olsun
*2, 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 yumurta
İçi için:
*300 400 gr kıyma
*Kavurmak için zeytinyağı
*1 bas soğan
*1 yeşil ve kırmızı taze biber
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Keklik otu
*Biraz maydanoz
*1 rendelenmiş havuç
*23 yemek kaşığı rendelenmiş kereviz
*12 soyulmuş ufak doğranmış domates
*2 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı rendelenmiş peynir
*1 su bardağı su
Sos için:
*2 yemek kaşığı karışık salça
*2 su bardağı ilik su
*Tuz
*Karabiber
Üstü için:
*Rendelenmiş peynir
Krepli Lazanya Sarması Tarifi Yapılışı Krep için tüm malzemeler güzelce çırpılır, kenara bırakılır
Küçük doğranmış soğan ve biberler yağda hafif kavrulur, kıyma karıştırılır sonra sarımsak, baharatlar ve salça eklenir 1 2 dk daha devam kavrulur Maydanoz ve peynir hariç diğer malzemeleri ekledikten sonra su eklenir, orta ateşte suyu çekene kadar ocakta kalır
O sıra krepler tavada pişirilir Bende tam 9 krep ve bir yavru krep çıktı miktarı kreplerin boyuna göre değişiyor
Ocakta alınmış kıymaya, kıyılmış maydanoz ve peynirler karıştırılır Her bir krepe yaklaşık 2 yemek kaşığı kıyma koyulur ve rulo olarak sarılır, büyük borcama dizilir (Benim tepsim küçük, iki tepsi çıktı)
Sosumuz için malzemeler iyice karıştırılır ve kreplerin üzerine gezdirilir Üstüne rendelenmiş peynir serpilir
180 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir
Afiyet olsun