iltasyazilim
FD Üye
Krepte Sebzeli Omlet Tarifi İçin Malzemeler Krep için:
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı çörek otu
*Tuz
Omlet için:
*6 adet yumurta
*2 orta boy domates
*4 sivri biber
*45 adet mantar
*1 adet kuru soğan
*2 adet ince kıyım taze soğan
*45 dal ince kıyım maydanoz
*Tuz
*2 kaşık sıvı yağ
Krepte Sebzeli Omlet Tarifi Yapılışı Krep için, bütün malzemeyi çırpma kabına alıp pürüzsüz olana kadar el çırpıcısıyla çırpın
Krep tavasına fındık kadar tereyağ alıp eritin
Krep harcından 1 kepçe alıp tavaya aktarın ve yayın
Arkalı önlü pişirin
Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın
Omlet için,
Kuru soğanı, domatesleri, biberleri, mantarları incecik kıyıp iki kaşık sıvı yağda soteleyin
(rondo kullanmayın sebzeler çok sulanmasın)
6 adet yumurtayı çırpma kabına alıp çatalla çırpın
Içine ince kıyım taze soğan, maydanoz, sotelenmiş sebzeleri ve tuzu ekleyip karıştırın
Krep tavasına fındık kadar tereyağ alıp eritin
Kepçeyle omlet harcından alıp tavaya aktarın ve yayın
(krep miktarı kadar omlet olacak omletin kalınlığını ona göre ayarlayın)
1 adet krep alıp üzerine 1 adet omlet koyun ve rulo yapıp sıcak servis yapın
Dilerseniz rulo aşamasında rende kaşar ekleyebilirsiniz
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı çörek otu
*Tuz
Omlet için:
*6 adet yumurta
*2 orta boy domates
*4 sivri biber
*45 adet mantar
*1 adet kuru soğan
*2 adet ince kıyım taze soğan
*45 dal ince kıyım maydanoz
*Tuz
*2 kaşık sıvı yağ
Krepte Sebzeli Omlet Tarifi Yapılışı Krep için, bütün malzemeyi çırpma kabına alıp pürüzsüz olana kadar el çırpıcısıyla çırpın
Krep tavasına fındık kadar tereyağ alıp eritin
Krep harcından 1 kepçe alıp tavaya aktarın ve yayın
Arkalı önlü pişirin
Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın
Omlet için,
Kuru soğanı, domatesleri, biberleri, mantarları incecik kıyıp iki kaşık sıvı yağda soteleyin
(rondo kullanmayın sebzeler çok sulanmasın)
6 adet yumurtayı çırpma kabına alıp çatalla çırpın
Içine ince kıyım taze soğan, maydanoz, sotelenmiş sebzeleri ve tuzu ekleyip karıştırın
Krep tavasına fındık kadar tereyağ alıp eritin
Kepçeyle omlet harcından alıp tavaya aktarın ve yayın
(krep miktarı kadar omlet olacak omletin kalınlığını ona göre ayarlayın)
1 adet krep alıp üzerine 1 adet omlet koyun ve rulo yapıp sıcak servis yapın
Dilerseniz rulo aşamasında rende kaşar ekleyebilirsiniz