iltasyazilim
FD Üye
Krokan Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı susam
*Yarım su bardağı ayciçeği çekirdeği
*Yarım *su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı pekmez (yada bal oda olmazsa reçel suyu)
*Yarım çay bardağı ceviz
Krokan Tarifi Yapılışı Önce susam kavrulmamışsa ayçiceği çekirdeği ile birlikte *kızarana kadar kavuralım, cevizi de ilave edip iki dakika daha kavuralım ve şekeri pekmezi de döküp şeker eriyene kadar kaynatalım, sora yağlı kağıt üzerine döküp üzerine de yağlı kağıt koyup merdaneyle düzenleyelim, soğumaya bırakalım, eğer üzerindeki yağlı kağıdı *götürdüğümüzde temiz çıkıyorsa soğumuş demektir ,hemen keselim ve dondurmaya koyalım ,10 dakika kalsın çıkarıp kıralım hazırdır çayın yanında çok güzel gidiyor
*1 su bardağı susam
*Yarım su bardağı ayciçeği çekirdeği
*Yarım *su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı pekmez (yada bal oda olmazsa reçel suyu)
*Yarım çay bardağı ceviz
Krokan Tarifi Yapılışı Önce susam kavrulmamışsa ayçiceği çekirdeği ile birlikte *kızarana kadar kavuralım, cevizi de ilave edip iki dakika daha kavuralım ve şekeri pekmezi de döküp şeker eriyene kadar kaynatalım, sora yağlı kağıt üzerine döküp üzerine de yağlı kağıt koyup merdaneyle düzenleyelim, soğumaya bırakalım, eğer üzerindeki yağlı kağıdı *götürdüğümüzde temiz çıkıyorsa soğumuş demektir ,hemen keselim ve dondurmaya koyalım ,10 dakika kalsın çıkarıp kıralım hazırdır çayın yanında çok güzel gidiyor