iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• Kuvertür 250 g
• Margarin 250 g
• Yumurta 150 g
• Krokant 500 g
• Pandispanya (bkz Temel Tarifler) (2 cm küp şeklinde kesilmiş) 200 g 200 g
• Krem Şanti (bkz Temel Tarifler) 500 g
• Kırılmış Krokant 100 g
• Bademli Rulo (bkz Portakallı Şarlot tarifi) 1 adet Krokant İçin
• Fındık (kavrulmuş ve fırında sıcak bekletilir) 1000 g
• Şeker (karamalize edilir) 500 g
Hazırlanışı :
Krokantın Hazırlanışı
Hafif ateşte, bir kabın içinde şeker azar azar yedirilerek karıştırılır Şekerin tamamı eridikten sonra fırında bekletilen fındık, kabın içine boşaltılarak karıştırılır Daha sonra bu karışım üstü yağlanmış mermere boşaltılır Soğuduktan sonra kapalı şekilde muhafaza edilir
Turta çemberi sac tepsilerin üzerine oturtulup, kenarları daha önceden yapılmış bademli rulo ile çevrilir
Tabanın boş kısmına 1 cm kalınlığında beyaz pandispanya yerleştirilir Margarin ile kuvertür benmaride eritilir, yumurtalar çırpılarak tek tek yedirilir
Bu karışım, diğer bir balon tencerede küp şeklinde kesilmiş pandispanya ve kırılmış krokantların üzerine dökülüp, kevgir ile karıştırılır
Daha sonra çırpılmış şanti karıştırılarak yedirilir Hazırlanan bu karışım, çembere silme doldurulup, bıçakla üst yüzeyi düzeltilir Buzdolabında dondurulur
Çember çıkartılır, kenarlarına dişli düğ ile şanti sıkılır, ortasına krokant yerleştirilir
• Kuvertür 250 g
• Margarin 250 g
• Yumurta 150 g
• Krokant 500 g
• Pandispanya (bkz Temel Tarifler) (2 cm küp şeklinde kesilmiş) 200 g 200 g
• Krem Şanti (bkz Temel Tarifler) 500 g
• Kırılmış Krokant 100 g
• Bademli Rulo (bkz Portakallı Şarlot tarifi) 1 adet Krokant İçin
• Fındık (kavrulmuş ve fırında sıcak bekletilir) 1000 g
• Şeker (karamalize edilir) 500 g
Hazırlanışı :
Krokantın Hazırlanışı
Hafif ateşte, bir kabın içinde şeker azar azar yedirilerek karıştırılır Şekerin tamamı eridikten sonra fırında bekletilen fındık, kabın içine boşaltılarak karıştırılır Daha sonra bu karışım üstü yağlanmış mermere boşaltılır Soğuduktan sonra kapalı şekilde muhafaza edilir
Turta çemberi sac tepsilerin üzerine oturtulup, kenarları daha önceden yapılmış bademli rulo ile çevrilir
Tabanın boş kısmına 1 cm kalınlığında beyaz pandispanya yerleştirilir Margarin ile kuvertür benmaride eritilir, yumurtalar çırpılarak tek tek yedirilir
Bu karışım, diğer bir balon tencerede küp şeklinde kesilmiş pandispanya ve kırılmış krokantların üzerine dökülüp, kevgir ile karıştırılır
Daha sonra çırpılmış şanti karıştırılarak yedirilir Hazırlanan bu karışım, çembere silme doldurulup, bıçakla üst yüzeyi düzeltilir Buzdolabında dondurulur
Çember çıkartılır, kenarlarına dişli düğ ile şanti sıkılır, ortasına krokant yerleştirilir