Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Krokant Show

Krokant Show
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :
• Kuvertür 250 g
• Margarin 250 g
• Yumurta 150 g
• Krokant 500 g
• Pandispanya (bkz Temel Tarifler) (2 cm küp şeklinde kesilmiş) 200 g 200 g
• Krem Şanti (bkz Temel Tarifler) 500 g
• Kırılmış Krokant 100 g
• Bademli Rulo (bkz Portakallı Şarlot tarifi) 1 adet Krokant İçin
• Fındık (kavrulmuş ve fırında sıcak bekletilir) 1000 g
• Şeker (karamalize edilir) 500 g

Hazırlanışı :
Krokantın Hazırlanışı

Hafif ateşte, bir kabın içinde şeker azar azar yedirilerek karıştırılır Şekerin tamamı eridikten sonra fırında bekletilen fındık, kabın içine boşaltılarak karıştırılır Daha sonra bu karışım üstü yağlanmış mermere boşaltılır Soğuduktan sonra kapalı şekilde muhafaza edilir

Turta çemberi sac tepsilerin üzerine oturtulup, kenarları daha önceden yapılmış bademli rulo ile çevrilir

Tabanın boş kısmına 1 cm kalınlığında beyaz pandispanya yerleştirilir Margarin ile kuvertür benmaride eritilir, yumurtalar çırpılarak tek tek yedirilir

Bu karışım, diğer bir balon tencerede küp şeklinde kesilmiş pandispanya ve kırılmış krokantların üzerine dökülüp, kevgir ile karıştırılır

Daha sonra çırpılmış şanti karıştırılarak yedirilir Hazırlanan bu karışım, çembere silme doldurulup, bıçakla üst yüzeyi düzeltilir Buzdolabında dondurulur

Çember çıkartılır, kenarlarına dişli düğ ile şanti sıkılır, ortasına krokant yerleştirilir
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt