iltasyazilim
FD Üye
Krutonlu Çılbır (6 Kişilik)
Malzemeler:
2 Diş Sarmısak
6 Yumurta
15 Su Bardağı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Sıvıyağ
2 Çay Fincanı Kruton Ekmek
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
34 Dal Maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI :
Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp yumurtalaraı teker teker kırın Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis tabağına alın
Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin Karışımı yoğurdun üzerine gezdirin Maydanozla süsleyip servis yapın
Not : Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın
Malzemeler:
2 Diş Sarmısak
6 Yumurta
15 Su Bardağı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Sıvıyağ
2 Çay Fincanı Kruton Ekmek
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
34 Dal Maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI :
Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp yumurtalaraı teker teker kırın Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis tabağına alın
Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin Karışımı yoğurdun üzerine gezdirin Maydanozla süsleyip servis yapın
Not : Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın