iltasyazilim
FD Üye
Krutonlu Mis Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı domates salçası
*4 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Kıtır ekmekler için :
*45 dilim ince ekmek (ben tam buğday kullandım )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Kekik
Üzerine :
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Krutonlu Mis Domates Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle Kıtır ekmeklerimizi yapalım İnce dilimlenmiş ekmeklerimizi küp küp doğruyoruz Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ekmeklerimizi, zeytinyağını ve kekiği karıştırarak yayıyoruz 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz Dikkat edin yanmasın Kısa sürede pişiyor Şimdi gelelim çorbamıza Öncelikle tereyağ ve unu tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Domates salçası ve suyu bir kapta salça eriyene kadar karıştırıyoruz Sonra salçalı suyu kavurduğumuz unun üstüne döküyoruz sürekli karıştırarak pişiriyoruz 5 dakika sonra sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz ve çorbamızı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz Kaselere servis yaparken hazırladığımız Kıtır ekmekler ve rendelenmiş kaşarla süslüyoruz
Afiyet olsun
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı domates salçası
*4 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Kıtır ekmekler için :
*45 dilim ince ekmek (ben tam buğday kullandım )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Kekik
Üzerine :
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Krutonlu Mis Domates Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle Kıtır ekmeklerimizi yapalım İnce dilimlenmiş ekmeklerimizi küp küp doğruyoruz Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ekmeklerimizi, zeytinyağını ve kekiği karıştırarak yayıyoruz 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz Dikkat edin yanmasın Kısa sürede pişiyor Şimdi gelelim çorbamıza Öncelikle tereyağ ve unu tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Domates salçası ve suyu bir kapta salça eriyene kadar karıştırıyoruz Sonra salçalı suyu kavurduğumuz unun üstüne döküyoruz sürekli karıştırarak pişiriyoruz 5 dakika sonra sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz ve çorbamızı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz Kaselere servis yaparken hazırladığımız Kıtır ekmekler ve rendelenmiş kaşarla süslüyoruz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.