Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kruvasan Poğaça (Açma)

Kruvasan Poğaça (Açma)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kruvasan Poğaça (Açma) Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet yaş maya
*2 su bardağı sut
*1 su bardağı ılık su
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
*1 adet margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un

İç harcı için;


*Peynir
*Maydanoz

Kruvasan Poğaça (Açma) Tarifi Yapılışı İlk olarak sütü hafif ısıtıp su maya ve şekeri bir kap içerisinde eritiyoruz
Hamur kabında yumurtayı tuzu ve yağı çırpıyoruz
Maya karışımını kaba ekleyip, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Kabımızın kapağını kapatıp mayalamaya bırakıyoruz
Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek açıyoruz
Açılmış hamurlardan aralarına eritilmiş margarin sürerek 5 tane üst üste veriyoruz ve en sondakini servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz
Daha sonra sigara böreği gibi peynirli harcı koyup sarıyoruz
160 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun Takipte kalırsanız sevinirim
 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt