iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı toz şeker 125 gr hamur işi margarin 14 paket yaş maya 4 çorba kaşığı süt İçine hangi marmelatı kullanmak isterseniz Üzerine yumurta sarısı
Hazırlanışı;
Tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın
Hamuru klasik milföy yapımı şeklinde düz açın
Önce kenarları ortaya katlayın Tekrar ikiye katlayın
Şimdi alt ve üst taraflarını ortaya katlayın ve ikiye katlayın Dolaba atıp 30 dakika bekletin
Hamuru dolaptan çıkararak aynı işlemi 3 sefer daha yapın Her seferinde 30 ar dakika dolapta bekletin
Son turda hamuru düz açıp kenarlardan düzeltin Üçgen dilimler kesin ve geniş kısmına marmelat koyup rulo sarın
Tepsiye koyup 15 dakika bekleyin ve yumurta sarısı sürün
Düz kestiğiniz hamura pastacı kreması veya basit bir muhallebi sürün Tarçın ve kuru üzüm ekleyin
Rulo sarıp bıçakla düz kesin Yumurta sürün
175 derecede 20 dakika pişirin
Afiyet olsun
2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı toz şeker 125 gr hamur işi margarin 14 paket yaş maya 4 çorba kaşığı süt İçine hangi marmelatı kullanmak isterseniz Üzerine yumurta sarısı
Hazırlanışı;
Tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın
Hamuru klasik milföy yapımı şeklinde düz açın
Önce kenarları ortaya katlayın Tekrar ikiye katlayın
Şimdi alt ve üst taraflarını ortaya katlayın ve ikiye katlayın Dolaba atıp 30 dakika bekletin
Hamuru dolaptan çıkararak aynı işlemi 3 sefer daha yapın Her seferinde 30 ar dakika dolapta bekletin
Son turda hamuru düz açıp kenarlardan düzeltin Üçgen dilimler kesin ve geniş kısmına marmelat koyup rulo sarın
Tepsiye koyup 15 dakika bekleyin ve yumurta sarısı sürün
Düz kestiğiniz hamura pastacı kreması veya basit bir muhallebi sürün Tarçın ve kuru üzüm ekleyin
Rulo sarıp bıçakla düz kesin Yumurta sürün
175 derecede 20 dakika pişirin
Afiyet olsun