Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kruvasan

Kruvasan
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
http:img514**************img5141985kruvasan2vz1

malzemeler:
14 su bardağı ılık su
1 paket (7gr) aktif kuru maya
4 su bardağı un
14 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
14 su bardağı (60gr) tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı soğuk süt
arasına yaymak için 1,5 su bardağı (360gr) soğuk margarin
üzerine sürmek için 1 yumurta, 2 yemek kaşığı süt

yapılışı:
Suyu küçük bir kaba koyun Üzerine mayayı serpin, 5 dakika bekletip tamamen çözülmesi için karıştırın
Unu, şekeri ve tuzu bir kabın içinde karıştırın 14 su bardağı tereyağından minik parçalar koparıp kaba atın Karışımı iki avcunuzun arasında ufalayıp yağın tamamen karışmasını sağlayınMayayı karıştırıp una ekleyin Soğuk sütü ilave edin Tahta bir kaşıkla kuru yer gözükmeyecek hale gelene kadar karıştırın (çok fazla karıştırmamaya dikkat edin, yoksa hamuru açmak zor olur)
Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha alın, 1 dakika yoğurun Bir fırın tepsisine ya da yoğurduğunuz kaba alıp üzerini streçleyin, buzdolabına kaldırın, en az 5 saat en iyisi bir gece buzdolabında bekletin
Beklettikten sonra katı yağınızı buzdolabından çıkarın Paketini açmadan merdane ile 4 kenarı yumuşayana kadar hafifçe bastırın Paketi açıp unlanmış tezgahta bir 13 x 13cm boyutlarında açın
Hamuru dolaptan çıkarın Hafif unlanmış masada 30x15 cm boyutlarında bir dikdörtgen açın Yağı hamurun sağ yarısının üzerine koyun Diğer yarısını üzerine kapatın Kapattığınız kenarları parmaklarınızla bastırın Bastırdığınız ucu sağınızda kalacak şekilde hamuru açıp 55 x 25cm boyutlarında bir dikdörtgen elde edin
Açtığınız hamuru 3 eşit parça gibi düşünüp alttaki ilk parçayı ortaya doğru katlayın Daha sonra en üstteki parçayı onun üzerine kapatın (bu sitede gösterildiği gibi olacak) Hamuru bu halde tepsiye alıp üzerini kapatın ve 45 dakika bekletin
Hamuru dolaptan çıkarın, katlama yeri solunuzda kalacak şekilde hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 55 x 25cm boyutlarında bir dikdörtgen açın Tekrar aynı şekilde üçe katlayın (böylece birinci katlama işlemini tamamlamış sayılıyorsunuz) Hamuru tepsiye alın İlk katlamayı yaptığınızı işaretlemek için kenarına parmağınızla bastırın Üzerini kapatıp 45 dakika bekletin
İkinci açmakatlama işlemini yapıp 45 dakika daha bekletin Üçüncü açmakatlama işleminden sonra en az 5 saat en iyisi bir gece bekletin (Dilerseniz ikinci katlamayı tamamlayıp bir gece bekletebilir, üçüncü katlamayı ertesi sabah yapabilirsiniz)
İki tepsiye yağlı kağıt serin Hamuru 64 x 36cm boyutlarında açın Hamuru uzunlamasına ikiye kesin Ardından her bir parçadan üçgenler kesin (buradaki gibi)
Her seferinde hamurdan bir üçgen alarak sigara böreği gibi sarın Uçlarını içeri doğru kıvırıp tepsiye alın
Yumurta ve sütü çırpın Hafifçe kruvasanların üzerine sürüp üzerleri açık bir halde 18C23C arasında 1,5 2 saat bekletin (bu arada yumurta+süt karışımınız bir kenarda beklesin)
Tepsileri 23C26C arası (yani biraz daha sıcak) bir yere alıp 11,5 saat bekletin Üzerlerine tekrar yumurta+süt karışımından sürün ve önceden ısınmış 200C fırında 1517 dakika pişirin

 

Similar threads

ÇikolatalıFındıklı Spiraller MALZEMELER 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı kakao Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı dövülmüş fındık (veya ceviz) 100 gr küp küp kesilmiş margarin 1 adet yumurta Yaklaşık 1 çorba kaşığı soğuk su 13 su bardağı çikolatalı fındık ezmesi (35 adet)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Malzemeler * Vişneli Kalpli Tart Hamur: 2 2 ½ su bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin 2 yemek kaşığı su 150 g tereyağı Dolgu: 2 su bardağı çekirdeksiz vişne 2 yemek kaşığı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi 80 g bitter çikolata ½ çay bardağı fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Pratik ve kolay bir şekilde ÇikolataliFindikli Spiraller için tarif MALZEMELER 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı kakao Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı dövülmüş fındık (veya ceviz) 100 gr küp küp kesilmiş margarin 1 adet yumurta Yaklaşık 1 çorba kaşığı soğuk su 13 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Malzemeler; 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı toz şeker 125 gr hamur işi margarin 14 paket yaş maya 4 çorba kaşığı süt İçine hangi marmelatı kullanmak isterseniz Üzerine yumurta sarısı Hazırlanışı; Tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın Hamuru klasik milföy yapımı şeklinde düz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Çikolatalı pizza tarifi için malzemeler Malzemeler 1 yemek kaşığı toz maya 1 çorba kaşığı toz şeker 15 su bardağı ılık süt 3 yemek kaşığı zeytinyağı 35 su bardağı un Üzeri için 1 su bardağı krem çikolata 1 su bardağı kavrulmuş fındık Çikolatalı pizza hazırlanışı Maya ve toz şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt