Kruvasan 1548691806 1548691806 kruvasan5c4f296335b59kruvasan5c4f296335b59 http:i033radikalru0901d478759be1e Malzemeler 4,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt 12 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 2,5 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuzlu 150 gr tereyağ Hazırlanışı 1 Tereyağını oda sıcaklığında yumşatın Naylon poşetin içine tereyağını koyup diktörtgen şekilde inceltin Yani böyle buzdolabı poşetinin arasına koyup tereyağını elinizle ya da merdaneyle açın İnce hale getirin Buzluğa atın 20 dakika kalsın donsun … 2 Bir tarafta unu eleyerek yoğurma kabınıza alın İçine mayayı ve şekeri ekleyin ve karıştırın Ortasını havuz gibi açın İçine değişken malzemeleri ve tuzu ekleyin Yoğurmaya başlayın3 Elinize yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz Oda sıcaklığında 30 dakika bekletin 4 Hamuru unlu tezgahta açın Fazla inceltmeyin dikdörtgen şekilde kalınlığı bir parmak olacak şekilde açın İçine buzlukta dondurduğumuz tereyağını kenarlarından taşmayacak şekilde ortasına yerleştirin Kenarlardaki kısımları orta yere getirecek şekilde hamuru kapatın Her Tarafta merdane ile bastırarak açın 5 Aynı büyüklükte açın Bu sefer tereyağsız şekilde katlayın Baştan açın ve tekrar katlayın Yeniden açın ve bir tepsinin içine koyup 12 saat buzdolabında bekletin 6 Sonraki gün buzdolabından çıkardığınız hamuru üçgenler biçiminde belirli uzun kısımdan başlayarak yuvarlayın AY çöreği gibi şekil verip yağlanmış kağıt serili tepsiye koyun Oda sıcaklığında 2 saat mayalanmasını bekleyin Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp fırça yardımıyla sürün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin Sağlık olsun