Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ksantan gam nedir? Ksantan Gam salata soslarında nasıl kullanılır?

Ksantan gam nedir? Ksantan Gam salata soslarında nasıl kullanılır?
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
21brL_1617109013_9769.jpg

Ksantam gam kıvam arttırıcı özelliğiyle son günlerde en çok merak edilen ürünlerden biri oldu. Genelde salata soslarında kullanılan ksantam gam nedir, ksantam gam nasıl kullanılır? Ksantan Gam salata soslarında nasıl kullanılır? İşte ksantam gam hakkında tüm merak edilenler:

Gıdalarda yaygın olarak kullanılan bir katkı maddelerinden biri Ksantan gam olarak öne çıkıyor. E415 koduyla kodlanmış gıda katkı maddesidir. Mikrobiyal gam olarak bilinir. Xanthomonas compestris isimli bakteri yoluyla elde edilir. Doğal bir polisakkarittir ve suda iyi çözünür. Kıvam arttırıcı katkı maddesi olarak kullanılan hidrokolloid özelliklere sahip, lifli bir karbonhidrat ve bir dengeleyici(stabilizatör)dir. Ksantam gam marketlerden satın aldığımız birçok üründe bulunmaktadır. Bunlardan bazıları mayonez, puding ve dondurmadır. 

xqEZG_1617111651_6055.jpg

KSANTAM GAM NEDİR?

Mısır nişastasının bir bakteri olan (Xanthomonas campestris) ile fermente edilmesiyle üretilir. Ayrıca lahanada da bulunur. Salata sosu hazırlarken kullanabileceğiniz ksantam gam dan biraz ekleyerek salata sosunu bağlayabilirsiniz. Birçok alanda kullanılan ksantan gam'ı en basit ve etkili şekilde salatalarınızda kullanabilirsiniz.

1T65h_1617111476_7428.JPG

KSANTAM GANIM ÖZELLİKLERİ VE YARARLARI;
 

- Yüksek konsantrasyonlarda bile gözle görülür berrak çözeltiler oluşturması,

Hem sıcak, hem de soğuk suda çözülebilme özelliği,

Düşük polisakkarit konsantrasyonlarında bile çözeltilere yüksek viskozitesi vermesi,

Geniş sıcaklık aralıklarında ksantan tarafından oluşturulan çözeltilerin akışkanlığında minimum değişim görülmesi,

Hem asidik, hem de alkali çözeltilerde çözünmesi ve stabil olması,

Yüksek tuz konsantrasyonuna sahip çözeltilerde stabil kalması,

İyi bir kayganlaştırıcı olması,

Donma/çözünme aşamalarından sonra stabiliteyi sağlaması,

Aşırı derecede etkili bir emülsiyon stabilizatörü olması,

Mükemmel ağız tadı vermesi, şeklinde sayılabilmektedir.   

w9wDW_1617111619_7473.jpg

KSANTAM GAM NASIL KULLANILIR?

Pasta kaplama şekerleri ve jölelerde

Bağlayıcı malzeme evcil hayvan mamalarında

Kaplama malzemesi pastacılık, unlu mamuller 

 Salata soslarında

XfFpa_1617111700_2302.jpg

Film oluşturma koruyucu tabakalar, sosis kaplamasında

Gluten, yerine kullanılabilme ve hamur işleme unlu mamuller, makarnada 

Stabilizatör dondurma, salata sosu, meyve suları, margarin de

Kabartma malzemesi, işlenmiş et ürünlerinde

Pıhtılaşma önleyici, donma-erime kararlılığı peynir, dondurulmuş gıdalarda

Kıvam arttırma reçeller, soslar, şuruplar ve turta dolgularında kullanılmaktadır.
 
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt