Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuantum bilgisayarlar için büyük adım!

Kuantum bilgisayarlar için büyük adım!
0
168

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kuatum bilgisayar teknolojisinin en kuvvet yanı, bu bilgisayarları üretmek Üretim tekniklerinin zorluğu ve son derece sıkıntılı gereksinimleri yüzünden bu teknolojiyi epeyce tuzlu Kuantum dolaşımının muhtemel olması için atomların kauntum bit'ler için şekilde dizilmeleri gerekiyor Fakat yeni bir gelişim, bu problemi ortadan kaldırabilir Avustralyalı araştırmacılar geliştirdikleri yeni çip tasarımı doğru senelerdir kullanılan silikon teknolojisi ile kuantum çipler üretilebileceğini gösterdi
Bu teknik, atomların hem çekirdeklerini keza de elektronlarını kullanan 'flipflop' kuantum bit'lerin (qubit) üstüne kurulu Elektronların yörüngeleri qubit'in durumunu belirliyor Bu qubit'ler manyetik sinyaller yerine elektriksel sinyallerle denetleme edilebiliyor, bu da qubit'leri aralarındaki mesafenin azalmasına tezgâhtar oluyor Google ve IBM gibi şirketler üretimi kolay süpergeçirgen devreler üretmeye çalışıyorlar, oysa milyonlarca qubit gereksinimi yüzünden devrelerin ebatları akla yatkın sınırların dışına çıkıyor
Teknoloji şimdilik hala teorik aşamada, ama Avustralya ilk kuantum bilgisayarını geliştirmeye başladı bile Eğer bu teknik düşünüldüğü gibi çalışırsa, kuantum bilgisayarlar daha önce düşünülenden fazla daha ekonomik ve genel kullanıma uygun bir teknoloji olabilir
Cep telefonunuzu gerçek bir şehir halkı rehberine dönüştüren Piri uygulamasını mercek altına aldık
Önceki HaberGoogle Pixel 2'den Kötü Haber Geldi! *