Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuantum internetiyle bilgi ışınlandı

Kuantum internetiyle bilgi ışınlandı
0
96

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Kanadalı ve Çinli bilim adamları fiber optik ağda bir yerden diğerine bilgiyi somut herhangi bir şey üstüne yüklemeden aktarmayı başardı Sonuçları Nature Photonics dergisinde yayımlanan araştırmalarda, iki öbür takım, iki şehirde fiber optik ağda kilometrelerce uzağa bilgi ışınladıBilginin, Uzay Yolufilmi serisinde izlenenden ayrı bir teknikle ışınlandığı, araştırmalarda kullanılan düzeneklerin, gelecekteki kuantum internetinin inşa taşlarından biri olarak görülebileceği ifade edildiKanadalı bilim adamı Wolfgang Tittel ve meslektaşlarının araştırmasında, bir fotonun kuantum hali, Calgary kentinde 8,2 kilometre uzağa ışınlandıDiğer araştırmada da Çin Teknoloji ve Bilim Üniversitesinden Çiang Cang ve CianVey Pan, Hıfey kentinde 30 kilometrelik fiber optik ağda veri ışınlamak için bambaşka bir tertibat kullandıUzak mesafeler aralarında ışınlamanın, kuantum kriptografinin vadettiği son derece güvenli iletişime yönelik önemli bir adım olarak nitelendiriliyorAA sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

858,496Konular
981,835Mesajlar
29,884Kullanıcılar
ibobaba29Son üye
Üst Alt