iltasyazilim
FD Üye
Kubbeli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*5 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kakao
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Muhallebi:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı nisasta
*4 yemek kaşığı hindistan cevizi
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
Ganaj için:
*2 paket bitter çikolata (80 gramlık)
*1 paket çiğ krema (200 gramlık)
Kubbeli Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Geniş bir kaba 5 yumurta kırılır
*Şeker ilave edilip kar halini alana kadar mikser yardımı ile çırpılır
*Üzerine diğer malzemeler eklenip tekrar karıştırılır
*Yuvarlak borcam tereyağ yada margarinle yağlanır
*Karışım cam kaba alınır 180° önceden ısıtılmış fırında kapağı hiç açılmadan pişirilir
*Pişen kek ılınmaya alınır
*Kek ılınmaya alınırken krema hazırlanır
*Tencereye toz malzeme eklenip çırpma teliyle karıştırılır
*Üzerine süt eklenip ocağa alınır kıvam alana kadar sürekli karıştırılır
*Pişen krema ocaktan alınıp 2 kaşık tereyağ eklenir ve tekrar karıştırarak erimesi sağlanır
*Süt kreması ocağa alınır
*İçine bitter çikolata eklenir ve eriyince ocaktan alınır (püf noktası kaynamaması gerekmektedir)
*Ilıyan kek enine ikiye kesilir
*Kesilen parça derin salata kasesi gibi cam kaba alınır
*İçine hazırlanan krema boşaltılır
*Diğer kek parçası üzerine kapatılır dolapta 23 saat bekletilir
*Dolaptan çıkınca servis tabağına ters çevrilir
*Üzerine hazırlanan ganaj dökülür ve arzuya göre çilek yada ceviz fıstıkla süslenir yeniden dolaba alınıp en az 4 saat dinlendirilir
*Kubbeli pastayI misafirleriniz çok sevecek
Afiyet olsun
*5 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kakao
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Muhallebi:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı nisasta
*4 yemek kaşığı hindistan cevizi
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
Ganaj için:
*2 paket bitter çikolata (80 gramlık)
*1 paket çiğ krema (200 gramlık)
Kubbeli Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Geniş bir kaba 5 yumurta kırılır
*Şeker ilave edilip kar halini alana kadar mikser yardımı ile çırpılır
*Üzerine diğer malzemeler eklenip tekrar karıştırılır
*Yuvarlak borcam tereyağ yada margarinle yağlanır
*Karışım cam kaba alınır 180° önceden ısıtılmış fırında kapağı hiç açılmadan pişirilir
*Pişen kek ılınmaya alınır
*Kek ılınmaya alınırken krema hazırlanır
*Tencereye toz malzeme eklenip çırpma teliyle karıştırılır
*Üzerine süt eklenip ocağa alınır kıvam alana kadar sürekli karıştırılır
*Pişen krema ocaktan alınıp 2 kaşık tereyağ eklenir ve tekrar karıştırarak erimesi sağlanır
*Süt kreması ocağa alınır
*İçine bitter çikolata eklenir ve eriyince ocaktan alınır (püf noktası kaynamaması gerekmektedir)
*Ilıyan kek enine ikiye kesilir
*Kesilen parça derin salata kasesi gibi cam kaba alınır
*İçine hazırlanan krema boşaltılır
*Diğer kek parçası üzerine kapatılır dolapta 23 saat bekletilir
*Dolaptan çıkınca servis tabağına ters çevrilir
*Üzerine hazırlanan ganaj dökülür ve arzuya göre çilek yada ceviz fıstıkla süslenir yeniden dolaba alınıp en az 4 saat dinlendirilir
*Kubbeli pastayI misafirleriniz çok sevecek
Afiyet olsun