Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kübbülmüşviyye Tarifi Resimli

Kübbülmüşviyye Tarifi Resimli
0
113

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kübbülmüşviyye Tarifi Resimli
Resimli Kübbülmüşviyye Tarifi
Kübbülmüşviyye Yapılışı

Kübbülmüşviyye Tarifi

Malzemeler
Üç su bardağı çiğ köftelik bulgur 300 gr yağsız ve sinirsiz koyun ya da dana eti (kıyma) 300 gr koyun gömlek yağı ( iç yağ), bir adet baş soğan 12 komposto tabağı ceviz içi bir tatlı kaşığı tarçın iki çorba kaşığı nane yeterince karabiber tuz ve kırmızı biber
Hazırlanışı
Bulgur tepsiye konur Üzerine soğan minik parçacıklar halinde doğranır Nane, kırmızıbiber ve tuzlu eklenir Birazcık yoğrulduktan sonra yağsız ette katılarak köfte, sakız kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir

Diğer yanlamasına minik bir tepsiye iç yağı minik ufak doğranır Sakız gibi olana dek sıcak su yardımı ile yoğrulur Yoğrulmuş iç yağına tuzlu, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviziçi ve tarçın konur Yoğrulduktan daha sonra ufak parçalara ayrılır Her parçacığa bir badem içi şekli verilir Köfteden kocaman parçalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonradan gurup gurup sıkımlanır

Her sıkım içli köfte biçiminde hatta birazcık daha büyük oyulur İçine hazır olan bir badem büyüklüğündeki içyağından konur Parmaklar yardımıyla ağzı kapatılır Tümü bu şekilde bitince bunlar meşe kömürü üzerine yerleştirilen ızgarada pişirilir Pişirme işlemi fırında da yapılabilir İstenirse pişen kübbülmüşviyyeler sade yağda bitmiş kızartılabilir
*
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt