iltasyazilim
FD Üye
Kübbülmüşviyye Tarifi Resimli
Resimli Kübbülmüşviyye Tarifi
Kübbülmüşviyye Yapılışı
Kübbülmüşviyye Tarifi
Malzemeler
Üç su bardağı çiğ köftelik bulgur 300 gr yağsız ve sinirsiz koyun ya da dana eti (kıyma) 300 gr koyun gömlek yağı ( iç yağ), bir adet baş soğan 12 komposto tabağı ceviz içi bir tatlı kaşığı tarçın iki çorba kaşığı nane yeterince karabiber tuz ve kırmızı biber
Hazırlanışı
Bulgur tepsiye konur Üzerine soğan minik parçacıklar halinde doğranır Nane, kırmızıbiber ve tuzlu eklenir Birazcık yoğrulduktan sonra yağsız ette katılarak köfte, sakız kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir
Diğer yanlamasına minik bir tepsiye iç yağı minik ufak doğranır Sakız gibi olana dek sıcak su yardımı ile yoğrulur Yoğrulmuş iç yağına tuzlu, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviziçi ve tarçın konur Yoğrulduktan daha sonra ufak parçalara ayrılır Her parçacığa bir badem içi şekli verilir Köfteden kocaman parçalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonradan gurup gurup sıkımlanır
Her sıkım içli köfte biçiminde hatta birazcık daha büyük oyulur İçine hazır olan bir badem büyüklüğündeki içyağından konur Parmaklar yardımıyla ağzı kapatılır Tümü bu şekilde bitince bunlar meşe kömürü üzerine yerleştirilen ızgarada pişirilir Pişirme işlemi fırında da yapılabilir İstenirse pişen kübbülmüşviyyeler sade yağda bitmiş kızartılabilir
*
Resimli Kübbülmüşviyye Tarifi
Kübbülmüşviyye Yapılışı
Kübbülmüşviyye Tarifi
Malzemeler
Üç su bardağı çiğ köftelik bulgur 300 gr yağsız ve sinirsiz koyun ya da dana eti (kıyma) 300 gr koyun gömlek yağı ( iç yağ), bir adet baş soğan 12 komposto tabağı ceviz içi bir tatlı kaşığı tarçın iki çorba kaşığı nane yeterince karabiber tuz ve kırmızı biber
Hazırlanışı
Bulgur tepsiye konur Üzerine soğan minik parçacıklar halinde doğranır Nane, kırmızıbiber ve tuzlu eklenir Birazcık yoğrulduktan sonra yağsız ette katılarak köfte, sakız kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir
Diğer yanlamasına minik bir tepsiye iç yağı minik ufak doğranır Sakız gibi olana dek sıcak su yardımı ile yoğrulur Yoğrulmuş iç yağına tuzlu, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviziçi ve tarçın konur Yoğrulduktan daha sonra ufak parçalara ayrılır Her parçacığa bir badem içi şekli verilir Köfteden kocaman parçalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonradan gurup gurup sıkımlanır
Her sıkım içli köfte biçiminde hatta birazcık daha büyük oyulur İçine hazır olan bir badem büyüklüğündeki içyağından konur Parmaklar yardımıyla ağzı kapatılır Tümü bu şekilde bitince bunlar meşe kömürü üzerine yerleştirilen ızgarada pişirilir Pişirme işlemi fırında da yapılabilir İstenirse pişen kübbülmüşviyyeler sade yağda bitmiş kızartılabilir
*