Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Küçük Bir çocuğun gözüyle Ramazan

Küçük Bir çocuğun gözüyle Ramazan
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Küçük Bir çocuğun gözüyle Ramazan ramazan çocuk gözüyle ramazan çocuk gözüyle video beş yaş sendromu video Küçük bir çocuğun dilinden ramazan ve bayram telaşı ne güzelde anlatmışkucukbircocugungozuyleramazan5c544e092109calt Ramazan 1 Bu gün evde bir acaiplik var Herkes sessizce işine okuluna gidiyor Annem 'Zeynep hadi sana kahvaltı hazırlayalım' dediKimse yemek yemek yemiyor, su içmiyor Ablam bile! Ramazan 5Önce diyet yaptıklarını sanmıştımİzledim hepsiniAkşama dürüst tümü sessizleşiyorSofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlarOnları böyle bakmak, böylece güzel kiBaşka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hali içten içe güldürüyor beniAma gülmeye cesaretim yok Ramazan 9'Niye böyle yapıyorlar?' Ablama sordum, 'Büyüyünce anlarsın' dediZaten başka ne der fakat…Anneme sordum, Ramazan dediBabama sordum, Oruç dedi Ramazan 11Bu Ramazan ve Oruç isimli iki birey, bizimkilere yemeiçme yasağı koymuş demekArkadaşım Fatıma'ya sordumOnun ailesine gündüzleri yemek yemek yemiyor su içmiyormuş Ramazan 14Kaşık çatal sesleri, konuşmalar duydumUyandımBabama haber vermeye koştum, yatağında değil!Biçare, geçimsiz ablamın odasına koştumO da değil!Korkmadım, Ben bu hırsızların hakkından gelirim!' dedim Aldım elime paspasın sapını, aniden açtım mutfak kapısını Sopamı havaya kaldırdım öylece kaldım oracıkta Bizimkiler yemek yemek yiyorlar!Vay uyanıklar Gündüz Oruç ile Ramazan'dan korkup gece yiyorlar Birde üstüme gülüyorlar… Korkaklar Ramazan 17Önceleri, Oruç ile Ramazan'ı bulup şikayet etmeyi düşündümFakat ablamın yemek yemedikçe pamuk gibi yumuşadığını fark ettim Babam ile Annem de bundan böyle tartışmıyorlar O zaman devam görünen o ki Oruç ve Ramazan iyi kalpli iki amca Ramazan 19Her gün bize beyaz başörtülü teyzeler geliyorOturup birlikte Kur'an okuyorlar her zaman ama gibi mobilyadan, gelinden, kaynanadan, konuşmuyorlar Ellerini açıp herkese dua ediyorlar Sevim teyze de başını örtmüşÇok da yakışmış Ramazan 22Her şey aynen devam ediyorTelevizyonlar bile yumuşak başlı uslu konuşuyor Hepsi akşam ezan okuyorİftar iftar deyip tüm şehir ansızın yemeğe başlıyor Ne hoş Ramazan 24Oruç'u merak ediyorumGeçen gün Ayşe teyzem Annemle konuşuyorlardıŞöyle şöyle yaparsam Oruç bozulur mu?Değil böyle olursa Oruç kaçar mı? Aramak ki Oruç, çok duygulu birisiİnsanlar kötü bir şey yapınca bozuluyorKötülüğü gördüğü yerden kaçıyor Oruc'u ve Ramazan'ı bundan böyle tamamen merak ediyorum Onlarla tanışmaya can atıyorum Ramazan 25Bu günlerde cümbür cemaat Kadir gecesinden bahsediyorŞimdiye değin gecesi olan bir adam göremedimBu Kadir de kim?Bin aydan bahtı açık gecesi varmışO gece uyumamak, namaz kılmak, Kur'an okumak önemliymiş Ramazan 26İftarı çok sevdimAkşam yemek yemek yemeye İftar diyorlarGece yemek yemenin adı da Sahur İftar sonrası eğlenceler oluyorBabam camilere götürüyor biziHerkes sokaklarda, camide, neşe içinde Ramazan 28Merak içinde beklerken uyuyakaldımKadir, gecesiyle beraber gelmiş gitmişBen göremedimAnlayamıyorumBu yüzden ağabeyimi çok özlüyorumAblama soru sormaya kalksam, bana doya doya gülüyorSonra da arkadaşlarına anlatıyor, birlikte gülüyorlarSinir oluyorum Abim uzakta bir şehirde üniversitede okuyor'Abim ne vakit geliyor?' diye aneme soruyorum'Bayram gelsin, o da gelecek' diyorOruç, Ramazan, gece gelen Kadir'den daha sonra şimdide Bayram! Soramıyorum 'Bayram kim?' diyeNeden o gelmeden abim gelemiyor?Belki de abimin arkadaşıdırÇok özledim abimiBayram'ı da alsın gelsin tanışalım Ramazan 29 ArefeSonunda bir bayan ismi duydum Arife diyemiyorlar mı ne? Arefe diyorlar Niye Arefe? 'Arife' olması gerekmiyor mu? Yengemin adı gibi yani 'Arefe geliyor, daha temizliği bitirmedik' diyor AnnemDemek ancak Arife teyze fazla dikkatli Tamamen telaşlandılar Bir Bayram diyorlar, bir Arefe, harıl harıl çalışıyorlarTemizlik yapılıyorYemekler hazırlanıyorAnneme 'Bayram ne zaman gelecek?' dedim, 'Arefe'den daha sonra' dediDemek ancak Bayram ile Arefe evli yok Akraba da değil Kafam karma karışıkSalih abim bi gelse de her şeyi bana anlatsaVe Bayram geldi Sabahtan kalktığımda, herkesi kahvaltıda yakaladım!Oruç öldü heralde diye düşündüm Gece Abim gece gelmişSevinçten haykırdım Çok özlemişiz birbirimizi Bütün olanı biteni bir güzel anlattım Abime Yüzüme bakarken, bana gülüş ettiğini gördümAblama sormamakla ne iyi ettiğimi anladımAbimin gülümseme ettiği yerde, Ablam kahkaha atar Abime küser gibi yaptım, derhal gönlümü aldıBana her şeyi yeniden anlattı, bu sefer de ben gülmeye başladım ** Abimden laf aldımKimseye anlatmayacak, konuştuklarımızı yazmak için izin istediBen de verdimRamazan günlüğü işte böyle ortaya çıktıAbim buna bundan başka ad buldu: 5 Yaş Sendromu Sendromu anlamadımAma olsun, Abime güveniyorumGerçi Ablam'a göre 4 yaşındayımAnnem 5 yaşında olduğumu söylüyorBabam daha 4 yaşından gün almadı diyorAbim bu konu beni aşar diyor Bayramı çok sevdimAma Ablam baştan o sinirli haline dönecek diye, Ramazanın gidişine fazla üzüldüm Bizim için her gün Ramazan olsa!Ne iyi olur  

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt