Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

KÜÇÜK BİR ÇOCUK ve DUA!!!!!

KÜÇÜK BİR ÇOCUK ve DUA!!!!!
0
55

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
KÜÇÜK BİR ÇOCUK ve DUA!!!!! MINIK BİR ÇOCUK ve DUA Deniz kenarına yerleşik, gözlerinide ilerdeki bir noktaya dikmişti Şayet de bir saattir öylece duruyordu Onun bu hâli, alışveriş için balıkçı sandallarının kıyıya dönmesini bekleyen bir ihtiyarın dikkatini çekti Ihtiyar adam, seke seke onun yanına gidip: Merhaba delikanlı! dedi Bu gün deniz çok harika değil mi? Ufak çocuk, başını çevirmeden; Ama rüzgârlı, dedi Topum denize us sürükleyip götürdü Adam, çocuğun yanında oturup: Eğer birazcık genç olsaydım, yüzüp onu alırdım! dedi Ama şu anda adım bile atamıyorum Minik çocuk, ona yanıt vermedi Ve kıyıdan uzaklaşan topunu daha iyi görebilmek için, hemencecik yandaki tümseğe çıktı Yaşlı adam, ağırbaşlı bir ses tonuyla: Ümidini hiçbir süre kaybetme! dedi Bence dua etsen olur Çocuk, büyük bir neşeyle: Dua etsem topum geri kazanç mi? diye sordu Denize düştüğü yeri bilir mi? Allah isterse eğer, ona öğretir! dedi ihtiyar Topun geri gelmese de, duaların sevabı sana yeter Minik çocuk, ihtiyar adamın sözlerini biraz düşündükten sonradan, her okuduğunda dedesinden bahşiş kopardığı duaları ard arda sıraladı daha sonra da, topun dönmesi için Allah'tan yardım istedi Lakin üzüntüsü azalmamıştı O topa bir sürü para harcamış, bayram parasını bile ona katmıştı Şimdi artık tek şansı, bazen olduğu gibi, rüzgârın âniden istikamet değiştirmesiydi Lakin deniz fazla büyüktü, topu ise minicik Akşam üstü hava biraz daha sertleşti Ve güneş batmak üzereyken sandallar döndü Çocuk, eve gitmek istemiyordu Bu yüzden de ihtiyarla birlikte oyalandı Ihtiyar adam, defalarca benzer balıkçıdan alışveriş yapardı Sonunda onu bulup: Avınız inşallah iyi geçmiştir! dedi Eğer varsa, birkaç kilo alabilirim Sandaldaki adam, bir kova içindeki balıkları gösterip: Zaten oysa o kadarcık tutmuştum, dedi Denizde avdiye bir şey kalmadı Dua etmeyi denediniz mi? diye atıldı çocuk Ümidinizi sakın kaybetmeyin! Balıkçı için her şey tesadüftü Bunun için de hedefi olmadanderlerdi Lakin acilen bir şey hatırlamıştı Yıllar yılı unuttuğu bir şeyi Çocuğun yanaklarını okşarken: Dua ha! diye mırıldandı O süre tutar mıyım? Tutamasanız bile, duaların sevabı size yeter, dedi çocuk Bunu yeni öğrendim Balıkçı, böyle bir sözü ilk kez duyuyordu Başını yavaş yavaş sallayarak: Ben de yeni öğrendim! diye gülümsedi Diğer Taraftan de küçük bir öğretmenden Çocuk, bu sözlerden fazla hoşlanmıştı Bundan Böyle topun gitmesine üzülmüyordu Yanındaki ihtiyar adam ona bir göz kırparken, balıkçı her yerde sandala yöneldi ve ağların üzerindeki eski örtüyü açtı Bir top vardı orada Henüz nemli olduğundan, parıl parıl parıldayan bir futbol topu Balıkçı, onu çocuğa uzatıp: Öğretmenlerin hakkı hiç ödenmez! dedi Bunu azıcık önce denizde buldum! Ufak çocuk, rüyada olmalıydı Hiç umulmadık şeylerin yaşandığı bir rüya Aceleyle sağa sola bakındı Fakat her şey gerçekti Balıkçı da, sandal da, yaşlı da Topu ise, işte ellerindeydi Ona sıkıca sarılıp: yeniden benden izinsiz gezmek değil! dedi Ya dua etmeseydim ne olurdun o zaman? SİZLERDE DUA ETMEYİ DENEDİNİZMİ SIKINTILI ANLARINIZDA? BELKI DUALARINIZ DERHAL GERÇEKLEŞMEYEBİLİR FAKAT O DUALARIN SEVABI YETER SİZLERE DUA EN KIYMETLİ BİR HAZINE BİZİM İÇİN BİTER DİYE KORKMAYIN İSTEDİĞİNİZ DEĞIN KULLANIN BÖYLECE BİR HAZINE FAKAT SINIRSIZ VE KARŞILIKSIZ VERİLMİŞ HEMDE  

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt