Minik Kızın Büyük Aşkı Gec kaldimgecAnne beni niye uyandirmadinnnnnnnyataktan bir hamleyle kalktiDershane saati gelmistinerdeysemelek 16 yasinda lise son ögrencisiydiYasina kadar olgun alimli bir genckiz olup cikmistiAma diger kizlar gibi odasini sanatci posterleri suslemiyorduO hep baskalarindan duydugu aski henuz tadamamistiarkadaslari daha lise birde erkeklerle dolasmaya baslamislardiOysa daima uzaktan durmustuorta halli bir ailesi vardiZeki oldugundan dershanenin deneme sinavinda birinci olmus bedava gitmeye yargı kazanmistiZaten tek askida dersleri olmaliydiO böyle dusunuyorduAcilen biseyler atistirip cikti Dershanenin önune geldiginde genc bir adamin elinde cantasiyla iceri girdigini görduCok acayip bir his kapladi icini daha önce hic böyle olmamistiAdini koyamadigi garip bir his her yanini kaplamisgözlerini adamdan alamiyorduBir an kendine geldiDers saati gelmis geciyorduHemen sinifa ciktiNotlarini denetleme ederken sinifin kapisi acildiMelek saskindio genc adam sinifa girmis ben yeni edebiyat hocaniz SERHATdemistiGenckiz yürek atislarini etraftan birileri duyacak sandi öylesine hizli atiyordu kalbiBu nasil bir duygu ALLAHIM dediSONRA toparlandi hocasi hakkinda neler dusunuyordu böyleBir sucluluk seline kapildiGenc ögretmen biseyler anlatiyor lakin MELEK duymuyorduEn sevdigi ders olan edebiyatla arasina Serhat hocasi girmistiDersin sonunda defterine bir kac kucuk anekdot disinda hic bisey yazmadigini fark ettiZaman nasilda cabuk gecmisti bu gunGarip bir sekilde Serhat hocadan ayrilmak istemiyorduAncak diger derslere girmesi icin sinif degistirmesi gerekiyordu caresiz kalkti yerinden siniftan ayrildi Eve geldiginde kafasi allak bullaktiAnnesinin sorularini yanitlamadi bileBabasi durumu ayrım edip ustune varma der gibi annesine isret ettiOdasindaydi simdi Sanirim dedisanirim ben ASIK OLDUM Serhat universiteyi yeni bitirmis genc bir ögretmendiCok fakir bir ailenin en kucuk cocuguydu ve tek okula devam edebilmeyi basaraniAbileri okullarini birakmis babalarina desteklemek icin kucuk yasta calismaya baslamislardiSerhat ise parasiz yatili okullarda okumusuniversiteyide burslu olarak tamamlamistiKadro sorunundan dolayi atanamamisözel dershanede göreve baslamistiAslinda ögretme askiyla yanan bu genc adam icin fark etmiyorduCunku o cok iyi biliiyorduki insanin en buyuk zenginligi karsisindakine biseyler verebilme yetisiydiHayatinda ise kimse yoktu tipki Melek gibi oda aski hic tadamamistikiz arkadaslari olmustu muhakkak lakin gercek ask bu olamazdi Melek o haftayi baskı gecirdihafta sonu olsada onu her yerde görebilsem diye gunleri saymisti adetabirincil kere o cumartesi annesi onu uyandirmadan kalktiHatta annesi bile cok sasirdi bu duruma Ve Serhat hocasi karsisindaydi simdiPur uyarı onu dinliyor bakislarini ondan ayiramiyorduAMA huzursuzduduygularinin denetim edememenin altinda eziliyordu Bir kac ay böyle surup gittiArtik daynamiyordu kendini fark ettirmeliydiASK cumleleriyle bezenmis kucuk bir not yazdi Serhat hoca diger ögrencilerle ilgilenirken masasinin uzrerine biraktiSonraki gunlerde bir kez daha bir kez daha SERHAT önceleri bunun bir saka oldugunu dusunduÖgretmenler * * böyle sakalara maruz kalirdiKendide yi biliyordu kendileride azmi bu tur sakalar yapmislardi ögretmenlerineAma notlarin arkasi kesilmiyorduPeki kimdi bunlari bu değin icten yazan kisihangi ögrencisiydiÖgrenmeliydi fakat nasil ??? Sonunda bir yolunu bulduO gun tum siniftan kucuk birer öyku yazmalarini istedi Eve geldiginde masasina oturup öykuleri okumaya basladiSira MELEG'IN kagidina gelince aylardir kendine gelen notlarla bu öykunun ayni elden cikmis oldugunu gördüMELEK MELEEEK aramak sendinah kucuk kiz ne yapmisim sana benustelik sinava eksik bir süre kalmiskennasilda kafani karistirmisim Ne yapsamda onu kirmadan bu konuyu bir cözume kavustursam diye duyunup durdualip karsima konusmaliyimErtesi gunde ders vardi mutlaka halledecekti meseleyiKONUYA nasil girsem diye dusunerek uykuya daldi serhatSabah ilk dersin bitiminde Meleg'e melekcim sen biraz kalirmisin dedi Melek tum vucudunun titredigini yuzunun sekilden sekile girdigini gördüIcinden anladi iste muhakkak yazilardan anladi diyorduEspri yaparak konuya girdi Biliyormusun melek senin bir siir kitabi yazacak kadar yetenekli oldugunu dusunuyorum dediDuygularinla kalemini böylece guzel birlestiriyorsunki bu cok guzel bir kabiliyet hayran olmamamak elde degilMelek kipkirmiziydi simdi konusmak cevap atamak bir yana agzindan zor kullanarak tek bir kelime cikti hocam Ardindan SERHAT onun kendini derslerine vermesini gerektiginiögretmen ve ögrencileri arasinda bu tip seylerin yasnamyicaginidaha cok kucuk oldugunu bu hislerin ask degil aslinda hayranlik olabileceginionun yasindaki kizlarin kendilerinden buyuk bir erkege bu tur yakinlasmlara hissedebilecegini anlattiMELEK hic konusamadan siniftan ciktiSERHAT'SA uzgunduonu kirdim yiktim biliyorum ama onun icin onun iyiligi icin bunu yapmaliydim Notlar kesilmisti artik hic not birakilmiyordu masasinaMelek icine kapanmisti icine gömmustu buyuk askiniMADEM KUCUKMUSUM BIR ÖGRETMEN OLARAK KARSISINA CIKTIGIM GUN BÖYLE DUSUNEBILECEKMI DIYE tum tercihlerini bu dalda yaptiBununda verdigi azimle daha cok daha cok calistiSinav olmus bitmis Melek tarih ögretmenligi bölumunu kazanmistiYillar cabucak gecmisti MELEK cok degismis cok guzellesmisti fakat degismeyen tek sey Serhat'a olan askiydiOkulu basariyla bitiridi artik oda SERHAT hocasi gibi genc bir ögretmen adayiyidiKep toreninde benzeri bir gercekten bir melek kadar guzel görunuyorduKepler havalara ucusurken omzuna dokunun bir elle irkildiDönup baktiginda neredeyse sok gecirdiSERHAT hocasi karsisindaydi isteSERHAT onu hep uzakta peşine düşüp takip etmis baslarda bir sucluluk duygusuyla yapmisti bunu simdiyse bu guzel genc ögretmeni cok begendigini anlamistiMELEK gözlerine inanamiyorduBuyumus olgunlasmis olmaninda verdigi mertçe gulumsedi buyuk askinin ellerini tuttubu basarimi size borcluyum dedibir kere daha SERHAT'in ellerini tuttu ve o eller öyle bir kenetlendiki yeniden hic ayrilmadı seçme parça