Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Küfre girmek ve gusulde vesvese sorularım

Küfre girmek ve gusulde vesvese sorularım
0
187

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ben din ile ilgili küfre girmediğini bilmidedn espri yaptım dinimizi inkar etmeden tabi birde abdessiz namaz kılmış olabilirim tam bilmiyorum geçmişte vesvesede olabilir ama yinede emin olmak için
bunlar üzerine o gün boy abdestim yoktu boy abdestini aldım kelime şahadet amentü gibi şeyler okudum tevbe ettim küfre sebebiyet veren şelyler için pişman olup tövbemi ettim
1si önce gusul alıp şahadet ve duaları okuyp tevbe ettim ondan sonra gusul gerekirmi sünnetir deniliyor ama ben o abdestle bir sonraki cünüplük haline kadar gezeblr ibadet yapablrmym veya yaptığım ibadetler ne olmusdur En iyisini Allah bilir tabi ama burda hoca veya bilgili kardeşlerimden tavsiye almak isterim

2siTekrar dine dönme olmuşmudur lütfen cevaplarmısınız

2si gusul abdestinde vesveseli biriyim gusulden sonra hep vesvese gelıyor gidip yıkıyorum bunun gusle zararı varmıdır mesela 1 gün önce aldğm gusulde ayağımı yıkadım ama şu kemiklern o tarafa veya yan tarafa su değmişmidir die vesvese gelıyor ama alimler bu durumlarda yıkamayın dior bende yıkamadım doğrumu yaptım ibadetlerimde sıkıntı olurmu

3sorum ise gusulde tırnakların hukmu nedir ben bazen kücük derinin üzerine yapısmıs sekilde olan kcük kirleri almak için etimi kanatıyorum kesıyorum budoğrumu bazen eti dağıtmayayım die üzerine iyice 1 kaç kez su tutuyorum bu küçük kirlerin altına su geçermi bir hoca bunlarn altına geçer die duymuştum bir videoda ama şüpheliyim tırnak için önerileriniz nelerdir

4 sorum ise artık 1 2 3 saatler gusulde durduğum oldu bunu 5 10 15 dakkalara indirebilriim belki hızlıca her tarafımı ovalayıp ama kendime nasıl kabul ettirip ibadetlermi yapıcam 2 3 saat durduktan sonra bile şüphe oluorsa birden 10 15 dakkada almak nasıl olur nasıl hızlıca uvuzlarmzı yıkarız hızlı alan kardesilermzden yardım lütfen

Uzun olmus olabilir toplu sormak istedim lütfen
cevaplarsanız sevinirim