iltasyazilim
FD Üye
Kuğu Gölü kebabı nasıl yapılır
resimli kuğu gölü kebabı tarifi
Malzemeler
4 adet taze enginar (ayıklanmış, limoni etsuyunda pişmiş)
3 adet patlıcan (0,5 mm boyuna dilimlenerek indirilmiş)
1 adet kuru soğan (büyükboy, kıyılmış)
Yanm piliç (kemiksiz, s otel i k doğranmış)
2 yemek yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
2 nehir bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar (rendelen mis)
15 adet mantar (orta doruk, kıyılmış}
1 su bardağı sıvıyağ
Yeterince tuzlu
Kuğu Gölü Kebabı tarifi
dört adet pişmiş enginarı bir kapta tutalım Sıvıyağı kızdırıp daha önce dilimler halinde indirimli ve acı suyu küskün patlıcanları nar gibi alt üst pişirerek bir barbar alıp bekletelim Başka bir kaba margarin koyup kıyılmış soğanı pembeleşinceye değin kavurduktan sonra kıyılmış mantarı da ilave edip iki dakika daha kavuralım Sotelik piliçleri ilave edelim, beş dakika daha kavurup salçayı ekledikten sonra, suyu ve tuzu da ekleyip on dakika kadar ağır ateşte pişirelim Ocaktan kaldırdıktan daha sonra tel süzgeçten tavuk etlerini alarak sosundan ayırıp bekletelim Bir kenarda tuttuğumuz enginarları da bir barbar dizip yağ, un ve sütle bir beşamel yaparak kapatmış olduğumuz bu yemeğin üzerine koyalım İkinci kapatmayı yapıp üstüne rende kaşar serpelim Süzülmüş sosu öbür bir tepsinin altına yayalım ve nar gibi kızarıncaya değin fırında pişirip servis edelim *
resimli kuğu gölü kebabı tarifi
Malzemeler
4 adet taze enginar (ayıklanmış, limoni etsuyunda pişmiş)
3 adet patlıcan (0,5 mm boyuna dilimlenerek indirilmiş)
1 adet kuru soğan (büyükboy, kıyılmış)
Yanm piliç (kemiksiz, s otel i k doğranmış)
2 yemek yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
2 nehir bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar (rendelen mis)
15 adet mantar (orta doruk, kıyılmış}
1 su bardağı sıvıyağ
Yeterince tuzlu
Kuğu Gölü Kebabı tarifi
dört adet pişmiş enginarı bir kapta tutalım Sıvıyağı kızdırıp daha önce dilimler halinde indirimli ve acı suyu küskün patlıcanları nar gibi alt üst pişirerek bir barbar alıp bekletelim Başka bir kaba margarin koyup kıyılmış soğanı pembeleşinceye değin kavurduktan sonra kıyılmış mantarı da ilave edip iki dakika daha kavuralım Sotelik piliçleri ilave edelim, beş dakika daha kavurup salçayı ekledikten sonra, suyu ve tuzu da ekleyip on dakika kadar ağır ateşte pişirelim Ocaktan kaldırdıktan daha sonra tel süzgeçten tavuk etlerini alarak sosundan ayırıp bekletelim Bir kenarda tuttuğumuz enginarları da bir barbar dizip yağ, un ve sütle bir beşamel yaparak kapatmış olduğumuz bu yemeğin üzerine koyalım İkinci kapatmayı yapıp üstüne rende kaşar serpelim Süzülmüş sosu öbür bir tepsinin altına yayalım ve nar gibi kızarıncaya değin fırında pişirip servis edelim *