iltasyazilim
FD Üye
Külah Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*1 yumurta
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Şerbet için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
İçi için;
*Ceviz
Külah Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Şeker ve suyu ocağa alıp kaynadıktan sonra 6 ya da 7 dk daha kaynatıp soğumaya alıyoruz
*Tel kadayıflarımızı üzeri kapalı olacak şekilde (kurumaması için)uzunluğunu kesmeden çok ince olmayacak hafif kalınlıkta yumurtaya elimizi batırıp yağladığımız hunilerimize sarıyoruz
*Yumurtayı sürmedeki amaç kadayıfın birbirine yapışması kızarma esnasında dağılmamasi için
*Bütün kadayıflara aynı işlemi yapıp iyice ısıttığımız yağda her tarafını eşit kızartıyoruz
*Kızaran külahları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hunilerden çıkartıyoruz ve soğuttuğumuz şerbete atıp kırmadan karıştırıp çıkarıyoruz
*İçine de cevizleri çok ezmeden bıçakla da kesebilirsiniz,içine koyup ister sade isterseniz de kremşanti ya da kaymakla süsleyip servis ediyoruz
*500 gr tel kadayıf
*1 yumurta
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Şerbet için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
İçi için;
*Ceviz
Külah Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Şeker ve suyu ocağa alıp kaynadıktan sonra 6 ya da 7 dk daha kaynatıp soğumaya alıyoruz
*Tel kadayıflarımızı üzeri kapalı olacak şekilde (kurumaması için)uzunluğunu kesmeden çok ince olmayacak hafif kalınlıkta yumurtaya elimizi batırıp yağladığımız hunilerimize sarıyoruz
*Yumurtayı sürmedeki amaç kadayıfın birbirine yapışması kızarma esnasında dağılmamasi için
*Bütün kadayıflara aynı işlemi yapıp iyice ısıttığımız yağda her tarafını eşit kızartıyoruz
*Kızaran külahları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hunilerden çıkartıyoruz ve soğuttuğumuz şerbete atıp kırmadan karıştırıp çıkarıyoruz
*İçine de cevizleri çok ezmeden bıçakla da kesebilirsiniz,içine koyup ister sade isterseniz de kremşanti ya da kaymakla süsleyip servis ediyoruz