Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kulis Bilgisi: Pandemide Kapalı Mekanlar İçin Eylül Hazırlığı

Kulis Bilgisi: Pandemide Kapalı Mekanlar İçin Eylül Hazırlığı
0
30

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-5a34edcf62a954236272ed4a5057c5dc2f4c5ae3.jpg

Kulislere nazaran, sonbaharda yeni kısıtlamalar yahut sokak yasakları düşünülmüyor, lakin kapalı yerlere girişlerde PCR testi mecburiliği, aşılı-aşısız ayrımı üzere uygulamalar tartışılıyor.

Kovid-19 kısıtlamalarının neredeyse büsbütün kaldırıldığı 1 Temmuz’dan bu yana günlük hadise ve vefat sayıları artmaya devam ederken uzmanlar bir an evvel tedbir alınması gerektiğini vurguluyor. Vaka artışının devam edeceğini belirten uzmanlar, olay sayısı fazla olan kentlerde yeni kısıtlamalar uygulanması gerektiğini belirtiyor.

Kulislere göre Hükümet turizm dönemi boyunca genel pandemi tavrında bir değişiklik yapmayı planlamıyor. Eylül ayının ikinci yarısından sonra ‘kapalı mekan’ kurallarının daha net ortaya çıkacağı konuşuluyor.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine nazaran, Ekim-Kasım aylarında toplumsal alanların, okulların, kamu binalarının ve iş yerlerinin kapalı yerlerinin aşılı ve aşısızlar için nasıl kullanılacağına dair kurallar listelenecek.

Öncelik okulları açmak

Öncelik okulların açılmasında olacak. Bu hususta Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra, Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun ortak görüşü oluştu. Üniversite için yapılan planlama birinci ve orta öğretim için de motamot uygulanacak.

Uzmanlar, öğretmenlerin çoğunluğunun aşı yaptırdığını, öğrencilerin büyük kısmında risk bulunmadığını belirterek, yüz yüze eğitim konusunda tutumun net olduğunu belirttiler. Üniversitelerdeki yüz yüze eğitim konusundaki hazırlıklar ise daha evvelce başladı. Aşı yaptırmamış öğrenciler için PCR testi yahut online eğitim üzere seçeneklerin tartışıldığı konuşuluyor.

Hadise sayılarına bakılacak

Yapılan değerlendirmelerde eylülün ikinci yarısından itibaren metropollere göçün tamamlanacağı, hadise artışının bu periyotta kıymetli olacağı belirtiliyor. Okulların açılmasından evvelki bu hareketliliğin sonucuna bakılacak. Vaka sayısındaki değişiklik ve sıhhat kuruluşlarının ağır bakım ünitelerindeki doluluk oranlarına nazaran yeni değerlendirmeler yapılacak.

Kamuya test mecburiliği

Okulların açılacağı tarihe kadar olay sayısının 30 bini aşacağı ve dalgalanmanın durumuna nazaran planların revize edileceği belirtiliyor.

3 milyon 300 bin kamu çalışanının kapalı yer çalışma sistemine geçişi sonrasında uygulanacak kurallar da ayrıyeten belirlenecek. Toplumsal yerlerde olduğu üzere bu çalışanlar için de fiyatsız PCR testinin zarurî tutulacağı ve bu testlerin 2 günde bir tekrarlanacağı söz ediliyor.

858,478Konular
981,307Mesajlar
29,568Kullanıcılar
muratxboz06Son üye
Üst Alt