Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler

Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler

Anne sütünde olduğu gibi bebeğin az önce yeterince olgunlaşmamış böbreklerine fazla yük bindirmemek için yerinde protein düzeyinde olmalı ve gerekli olan bütün amino asitleri içermelidir

Anne sütündeki gibi sindirimi kolay bir yağ karışımı içermelidir

Anne sütünün karbonhidrat kaynağı sadece laktozdur Kullanacağınız biberon mamasında da karbonhidrat kaynağı bebeğin sindirim sistemine uygun olmalıdır

Biberon mamasınındaki mineral miktarları anne sütündeki gibi olmalıdır

Bebek için zorunlu Kalsiyum, Demir, C Vitamini ve D Vitamini öncelikle olmak üzere, gerekli bütün vitamin ve mineralleri içermelidir

Bebeğin asap sistemi, retina tabakası, beyin hücreleri için yük taşıyan esansiyel yağ asitlerini tatmin edici miktarlarda ve doğru oranlarda içermelidir

Anne sütünde bulunan prebiyotik özellikli liflerden içermelidir Prebiyotik özellikli lifler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve içten doğal bir koruma sağlar Keza sindirim sistemini düzenler Prebiyotik lifler içeren mamalarla beslenen bebeklerin dışkıları tıpkı anne sütü ile beslenen bebeklerinki gibi yumuşak olur

Biberon Mamalarının Hazırlanması ;

Biberon mamalarının hazırlanmasında temizliğe ve hijyene fazla ağırlık vermelisiniz

Mama hazırlama esnasında kullandığınız bütün araçları ve kapları önceden sterilize edin Biberonun kapağını ve emziğini kullanmadan önce mutlaka 10 dakika zaman ile kaynatmalısınız

Mama hazırlarken kullandığınız su minimum 10 dakika kaynatılmış olmalıdır

Doktorunuzun öbür bir önerisi yoksa kutu üzerinde başvuru talimatlarına ve dozlara uyulmalıdır

Biberon emziğinin delik çapı bebeğin beslenmesini engellemeyecek şekilde olmalıdır Deliğin gizli olması bebeğin tez yorulmasına geniş olması ise mamanın bebeğin genzine (solunum yoluna) kaçmasına neden olur

Mamayı bebeğe vermeden önce mamanın sıcaklığını bileğinize damlatarak veya yanağınıza dokundurarak denetim etmelisiniz

Mamayı defalarca taze hazırlayın Elbette artık mamayı kullanmayın

Bebeğinizin ağzında biberon varken uyumamasına uyarı edin Bu aynı zamanda diş çürümelerine ve kulak enfeksiyonlarına sebep olabilir

Bazı anneler bebekler daha fazla kilo alsın diye mamaları daha konsantre hazırlarlar Bu bebeğin artı su kaybetmesine neden olur Bazı durumlarda ise anneler mamayı fazla sulandırarak verirler Bu da bebeğin büyümesini ve gelişimini olumsuz yönde etkiler Mamalar mutlaka kutu üzerindeki dozajlara göre hazırlanmalıdır

Mamalar kesinlikle mikrodalga fırında ısıtılmamalıdır


Kaynak: Milupa, Nutricia ve Bebelac
*
 
858,468Konular
981,187Mesajlar
29,540Kullanıcılar
kaansaddaSon üye
Üst Alt