iltasyazilim
FD Üye
Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler
Anne sütünde olduğu gibi bebeğin az önce yeterince olgunlaşmamış böbreklerine fazla yük bindirmemek için yerinde protein düzeyinde olmalı ve gerekli olan bütün amino asitleri içermelidir
Anne sütündeki gibi sindirimi kolay bir yağ karışımı içermelidir
Anne sütünün karbonhidrat kaynağı sadece laktozdur Kullanacağınız biberon mamasında da karbonhidrat kaynağı bebeğin sindirim sistemine uygun olmalıdır
Biberon mamasınındaki mineral miktarları anne sütündeki gibi olmalıdır
Bebek için zorunlu Kalsiyum, Demir, C Vitamini ve D Vitamini öncelikle olmak üzere, gerekli bütün vitamin ve mineralleri içermelidir
Bebeğin asap sistemi, retina tabakası, beyin hücreleri için yük taşıyan esansiyel yağ asitlerini tatmin edici miktarlarda ve doğru oranlarda içermelidir
Anne sütünde bulunan prebiyotik özellikli liflerden içermelidir Prebiyotik özellikli lifler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve içten doğal bir koruma sağlar Keza sindirim sistemini düzenler Prebiyotik lifler içeren mamalarla beslenen bebeklerin dışkıları tıpkı anne sütü ile beslenen bebeklerinki gibi yumuşak olur
Biberon Mamalarının Hazırlanması ;
Biberon mamalarının hazırlanmasında temizliğe ve hijyene fazla ağırlık vermelisiniz
Mama hazırlama esnasında kullandığınız bütün araçları ve kapları önceden sterilize edin Biberonun kapağını ve emziğini kullanmadan önce mutlaka 10 dakika zaman ile kaynatmalısınız
Mama hazırlarken kullandığınız su minimum 10 dakika kaynatılmış olmalıdır
Doktorunuzun öbür bir önerisi yoksa kutu üzerinde başvuru talimatlarına ve dozlara uyulmalıdır
Biberon emziğinin delik çapı bebeğin beslenmesini engellemeyecek şekilde olmalıdır Deliğin gizli olması bebeğin tez yorulmasına geniş olması ise mamanın bebeğin genzine (solunum yoluna) kaçmasına neden olur
Mamayı bebeğe vermeden önce mamanın sıcaklığını bileğinize damlatarak veya yanağınıza dokundurarak denetim etmelisiniz
Mamayı defalarca taze hazırlayın Elbette artık mamayı kullanmayın
Bebeğinizin ağzında biberon varken uyumamasına uyarı edin Bu aynı zamanda diş çürümelerine ve kulak enfeksiyonlarına sebep olabilir
Bazı anneler bebekler daha fazla kilo alsın diye mamaları daha konsantre hazırlarlar Bu bebeğin artı su kaybetmesine neden olur Bazı durumlarda ise anneler mamayı fazla sulandırarak verirler Bu da bebeğin büyümesini ve gelişimini olumsuz yönde etkiler Mamalar mutlaka kutu üzerindeki dozajlara göre hazırlanmalıdır
Mamalar kesinlikle mikrodalga fırında ısıtılmamalıdır
Kaynak: Milupa, Nutricia ve Bebelac
*
Anne sütünde olduğu gibi bebeğin az önce yeterince olgunlaşmamış böbreklerine fazla yük bindirmemek için yerinde protein düzeyinde olmalı ve gerekli olan bütün amino asitleri içermelidir
Anne sütündeki gibi sindirimi kolay bir yağ karışımı içermelidir
Anne sütünün karbonhidrat kaynağı sadece laktozdur Kullanacağınız biberon mamasında da karbonhidrat kaynağı bebeğin sindirim sistemine uygun olmalıdır
Biberon mamasınındaki mineral miktarları anne sütündeki gibi olmalıdır
Bebek için zorunlu Kalsiyum, Demir, C Vitamini ve D Vitamini öncelikle olmak üzere, gerekli bütün vitamin ve mineralleri içermelidir
Bebeğin asap sistemi, retina tabakası, beyin hücreleri için yük taşıyan esansiyel yağ asitlerini tatmin edici miktarlarda ve doğru oranlarda içermelidir
Anne sütünde bulunan prebiyotik özellikli liflerden içermelidir Prebiyotik özellikli lifler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve içten doğal bir koruma sağlar Keza sindirim sistemini düzenler Prebiyotik lifler içeren mamalarla beslenen bebeklerin dışkıları tıpkı anne sütü ile beslenen bebeklerinki gibi yumuşak olur
Biberon Mamalarının Hazırlanması ;
Biberon mamalarının hazırlanmasında temizliğe ve hijyene fazla ağırlık vermelisiniz
Mama hazırlama esnasında kullandığınız bütün araçları ve kapları önceden sterilize edin Biberonun kapağını ve emziğini kullanmadan önce mutlaka 10 dakika zaman ile kaynatmalısınız
Mama hazırlarken kullandığınız su minimum 10 dakika kaynatılmış olmalıdır
Doktorunuzun öbür bir önerisi yoksa kutu üzerinde başvuru talimatlarına ve dozlara uyulmalıdır
Biberon emziğinin delik çapı bebeğin beslenmesini engellemeyecek şekilde olmalıdır Deliğin gizli olması bebeğin tez yorulmasına geniş olması ise mamanın bebeğin genzine (solunum yoluna) kaçmasına neden olur
Mamayı bebeğe vermeden önce mamanın sıcaklığını bileğinize damlatarak veya yanağınıza dokundurarak denetim etmelisiniz
Mamayı defalarca taze hazırlayın Elbette artık mamayı kullanmayın
Bebeğinizin ağzında biberon varken uyumamasına uyarı edin Bu aynı zamanda diş çürümelerine ve kulak enfeksiyonlarına sebep olabilir
Bazı anneler bebekler daha fazla kilo alsın diye mamaları daha konsantre hazırlarlar Bu bebeğin artı su kaybetmesine neden olur Bazı durumlarda ise anneler mamayı fazla sulandırarak verirler Bu da bebeğin büyümesini ve gelişimini olumsuz yönde etkiler Mamalar mutlaka kutu üzerindeki dozajlara göre hazırlanmalıdır
Mamalar kesinlikle mikrodalga fırında ısıtılmamalıdır
Kaynak: Milupa, Nutricia ve Bebelac
*