Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler

Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler
0
46

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler Kullanılan Biberon Mamasında Olması Gereken Özellikler Anne sütünde olduğu gibi bebeğin az önce yeterince olgunlaşmamış böbreklerine artı ağırlık bindirmemek için yerinde protein düzeyinde olmalı ve zorunlu olan bütün amino asitleri içermelidir Anne sütündeki gibi sindirimi kolay bir yağ karışımı içermelidir Anne sütünün karbonhidrat kaynağı yalnızca laktozdur Kullanacağınız biberon mamasında da karbonhidrat kaynağı bebeğin sindirim sistemine yerinde olmalıdır Biberon mamasınındaki mineral miktarları anne sütündeki gibi olmalıdır Bebek için zorunlu Kalsiyum, Demir, C Vitamini ve D Vitamini ilk olarak edinmek üzere, gerekli tüm vitamin ve mineralleri içermelidir Bebeğin sinir sistemi, retina tabakası, beyin hücreleri için tartma içeren esansiyel yağ asitlerini tatmin edici miktarlarda ve dürüst oranlarda içermelidir Anne sütünde yer alan prebiyotik özellikli liflerden içermelidir Prebiyotik özellikli lifler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve candan doğal bir koruma sağlar Keza sindirim sistemini düzenler Prebiyotik lifler taşıyan mamalarla beslenen bebeklerin dışkıları tıpatıp anne sütü ile beslenen bebeklerinki gibi yumuşak olur Biberon Mamalarının Hazırlanması ; Biberon mamalarının hazırlanmasında temizliğe ve hijyene fazla ağırlık vermelisiniz Mama hazırlama esnasında kullandığınız bütün araçları ve kapları önceden steril edin Biberonun kapağını ve emziğini kullanmadan önce mutlaka 10 dakika vakit ile kaynatmalısınız Mama hazırlarken kullandığınız su asgari 10 dakika kaynatılmış olmalıdır Doktorunuzun bambaşka bir önerisi yoksa kutu üzerinde dilekçe talimatlarına ve dozlara uyulmalıdır Biberon emziğinin delik çapı bebeğin beslenmesini engellemeyecek şekilde olmalıdır Deliğin dar olması bebeğin tez yorulmasına geniş olması ise mamanın bebeğin genzine (solunum yoluna) kaçmasına niçin olur Mamayı bebeğe vermeden önce mamanın sıcaklığını bileğinize damlatarak veya yanağınıza dokundurarak denetleme etmelisiniz Mamayı defalarca taze hazırlayın Muhakkak artık mamayı kullanmayın Bebeğinizin ağzında biberon varken uyumamasına dikkat edin Bu bununla birlikte diş çürümelerine ve kulak enfeksiyonlarına sebep olabilir Bazı anneler bebekler daha fazla kilo alsın diye mamaları daha konsantre hazırlarlar Bu bebeğin artı su kaybetmesine niçin olur Bazı durumlarda ise anneler mamayı artı sulandırarak verirler Bu da bebeğin büyümesini ve gelişimini negatif yönde etkiler Mamalar mutlaka kutu üzerindeki dozajlara tarafından hazırlanmalıdır id Mamalar kesinlikle mikrodalga fırında ısıtılmamalıdır trsaglikcom  
 
858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt