Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kullukta Büyüme Mutluluğu

Kullukta Büyüme Mutluluğu
0
114

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
KULLUKTA BÜYÜME MUTLULUĞU Ebu Hureyre'den (ra) rivayet edildiğine göre Resulullah (sav)şöyle buyurmuştur: “Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teala, yedi (sınıf insanı (arş'ının) gölgesinde barındıracaktır: Adil devlet reisi Rabbına kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen gençGençlik yıllarında kulluk görevini dikkatle yerine getiren, yani Allaha ibadetle büyüyen, yasaklardan uzak kalmak suretiyle bu güzel çizgisini daha da güzelleştiren genç, tam bir tercih kahramanıdır Gençlik, harçlık, boşluk, üçlüsünün oluşturduğu tehlike ortamını Allaha kulluk şuur ve uygulamasıyla aşmayı başaran genç parlak bir geleceğe yönelmiş demektir

GÜNÜ İSLAM İLE YAŞAMAK
Ebu Malik Haris b Asım ElEş'ari'den (ra) rivayet edildiğine göre Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Her insan (her gün) sabah kalkıp (pazara çıkar), nefsini satışa arzeder Kimi onu azad, kimi de helak eder Dünyada zaman gün denilen yirmidört saatlik kesitler halinde yaşanmakta ve değerlendirilmektedir Bu günler aynı zamanda bizim ömrümüzün kesitleridir Gerçekten her yeni gün herkes için yeni bir pazardır Bu pazarda aslında ahiret ve dünya alınıp satılmaktadır Bize göre insan ahiretini dünyada kazanır Bunun için dünya hayatı iyi değerlendirilmelidir

DOĞRU VE GÜZEL ANLATIM
Ebü'dDerya'dan (ra) şöyle rivayet edilmiştir: “Resulullah bize hitabetti ve şöyle buyurdu Bizden bir hadis işitip belledikten sonra işittiği gibi başkasına ulaştıranın Allah yüzünü ağartsın İslamın güzel ve doğru bir şekilde anlatılması gerekir Bu durum eğitimden geçmektedir Eğitilmişlik, ilim ve üslup meselesidir

Tebliğ yapılırken ne duyulmuşsa onu aktarmak gerekir Hadislerin aktarılmasında daha da dikkat etmemiz gerekir

EĞİTÎMDE MABED MEKTEB BERABERLİĞİ
Ebu Hureyre (ra) demiştir ki: “Resulullah (sav)'i şöyle buyururken dinledim: “Öğreneceği veya öğreteceği bir hayr (ilim ve amel) için benim şu mescidime gelen, Allah yolunda cihad eden mücahid hükmündedir Bunun dışında bir şey için gelen ise, başkasına ait eşyaya bakıp duran kişi (seyirci) durumundadır Peygamber, insanlığın ilk öğretmenleridir Onların eğitim ve öğretimleri de dinidir Vahyi anlatan peygamberler aynı zamanda ümmetlerine belli bir “hayat görüşünü de öğretiyorlar Yani pratik bir din eğitimi veriyorlar Bu yönüyle din eğitimi, gerekli ve faydalıdır Peygamber Efendimiz (sav) bu eğitimi mescidde geniş kitlelere yapıyordu Bu yaygın ve başarılı eğitim ve öğretim sayesinde kısa zamanda bedevi Arap toplumu, İslam medeniyetinin çekirdeğini oluşturacak bir millet olmuştur Medeniyetler iyi eğitilmiş insan gücünün eseridirler Eğitim ve öğretimi dinden tecrit etmek anarşi ve sapmalara yol açar Bunun hiç bir topluma faydası yoktur

ÜMMETÎN SINAVI

Ka'b b İyad (ra) demiştir ki; Ben Resulullahı (sav) şöyle buyururken duydum “Her ümmetin bir büyük fitnesi (imtihan vesilesi) vardır Benim ümmetimin baş fitnesi (sıkıntı sebebi) de maldır (Ekonomik değerlerdir)

Bu Hadisi Şerifte Efendimiz, ümmeti için yokluktan çok varlığın, yani ekonomik değerlerin en büyük sıkıntı odağını oluşturacağına dikkat çekmektedir Böylece ümmet hayatında en hassas noktayı da belirlemiş olmaktadır Burada malın varlığı kadar yokluğunun da fitne olduğu akla geliyor ancak asıl vurgulanmak istenen malın çokluğu ile İslamdan uzaklaşmaktır Mal, “İmtihan vesilesi “Dünya hayatının süsüdür:' Malın ve servetin harcanmasında titizlikle hareket etmek gerekir

KALBİMÎZÎ KAYDIRMA

Ümmü Seleme (rah) validemizden nakledildiğine göre Peygamber (sav) Efendimiz şöyle dua ederdi: “Ey kalpleri halden hale değiştiren (Allahım), benim kalbimi dinin üzere sabit kıl !Hz Peygamberin en çok yaptığı bir dua olarak hadisimiz en temel meselede hem bilgi, hem de Allahu Teâlâ’dan ne isteneceğine dair misal vermektedir

Allah Teala'nın irade ve hükmüne karşı çıkacak hiç bir varlık söz konusu olamaz İman ise, insan kalbinin en temel işi ve sahibinin bütün hareketlerini etkileyen gücüdür Böyle olunca kalbin hak din üzere sabit olması, mü'minin iman çizgisinde devamının tek şartı ve imkânıdır Her türlü olumsuzluk kalpteki yanlış kabullerin yada inkarın sonucudur

Müslümanlığın esası ve vazgeçilmez rüknü kalbi istikamet ve tatmindir Karmaşık dünyamızda müslümanlığımız ve tabii ahirette mutluluğumuz buna bağlıdır O halde duamız da hep aynı olmalıdır

“Ey kalpleri halden hale (renkten renge, şekilden şekile) çeviren Allahım, bizim kalbimizi dinin üzere sabit kıl !

KAYNAK: İ Lütfi ÇAKAN

858,497Konular
982,021Mesajlar
30,003Kullanıcılar
jaxygov31Son üye
Üst Alt