iltasyazilim
FD Üye
KÜLTÜR BALIKÇILIĞI NEDİR?
Balık ve öteki suda yaşayan canlıların besin ve dağıtılmış diğer amaçlar için kontrollü olarak yetiştirilmesidir Dünyada çabucak çoğalan bir gıda sektörüdür Kültürbalıkçılığındaki verimlilik; besinlerin ve su kalitesinin sürdürülmesi açısından, diğer suorganizmalarının geniş (biyo) çeşitliliğine bağımlı olmaktadır Diğer bir açıdan, yetiştirilen organizmaların hür bırakılması ya da bir habitatın diğer bir yapıya dönüşmesi aracılığıyla, suorganizmalarının doğal popülâsyonlarının çeşitliliği üzerinde ve ekosistemlerin yapısı üzerinde en ince ayrıntısına kadar ters etkiler yaratabilir
HANGİ BALIKLARLA YAPILMAKTADIR?
Genelde levrek ve çupura yetiştirilmektedir Orkinos yetiştiricileri de giderek artmaktadır Gerekli etraf sağlanıyorsa ve müsade belgesi alınıyorsa her türlü balık için yapılabilir *
Balık ve öteki suda yaşayan canlıların besin ve dağıtılmış diğer amaçlar için kontrollü olarak yetiştirilmesidir Dünyada çabucak çoğalan bir gıda sektörüdür Kültürbalıkçılığındaki verimlilik; besinlerin ve su kalitesinin sürdürülmesi açısından, diğer suorganizmalarının geniş (biyo) çeşitliliğine bağımlı olmaktadır Diğer bir açıdan, yetiştirilen organizmaların hür bırakılması ya da bir habitatın diğer bir yapıya dönüşmesi aracılığıyla, suorganizmalarının doğal popülâsyonlarının çeşitliliği üzerinde ve ekosistemlerin yapısı üzerinde en ince ayrıntısına kadar ters etkiler yaratabilir
HANGİ BALIKLARLA YAPILMAKTADIR?
Genelde levrek ve çupura yetiştirilmektedir Orkinos yetiştiricileri de giderek artmaktadır Gerekli etraf sağlanıyorsa ve müsade belgesi alınıyorsa her türlü balık için yapılabilir *