Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze Kart Üzerinde Shutterstock Filigranlı Görsel Kullandı, Tepkiler Gecikmedi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze Kart Üzerinde Shutterstock Filigranlı Görsel Kullandı, Tepkiler Gecikmedi
0
23

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-e74568f8f1f3878bbd79c2e2a90aaeef9efa507c.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın paylaştığı müze kart üzerinde bulunan Galata Kulesi görselinin, Shutterstock isimli fotoğraf depolama sitesinden alıntı olduğunu argümanı toplumsal medyada yansılara neden oldu. İlker Canikligil isimli fotoğrafçı, "Fotoğraf benim, artık ne olacak?" paylaşımında bulunurken, toplumsal medya kullanıcıları görselin alıntı olmasıyla ilgili reaksiyonlarını lisana getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, resmi Twitter hesabından “Tüm müzelerimiz;  Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için fiyatsız,  Öteki vatandaşlarımız içinse yıllık ziyaret bedeli 60₺'dir” paylaşımında bulundu.

Kartın üzerine basılan görselin ise Shutterstock isimli fotoğraf depolama sitesinden alıntı olduğu savları toplumsal medyada yansılara neden oldu.

İlker Canikligil isimli fotoğrafçı, "Fotoğraf benim, artık ne olacak?" biçiminde paylaşımda bulundu.

Bakanlığın ilgili tweetinin altına ise kullanıcılar, görselin alıntı olmasıyla ilgili yansılarını lisana getirdi. Kullanıcılar, kartın üzerine basılmak üzere bakanlığın elinde Galata Kulesine ilişkin rastgele bir fotoğraf olup olmadığını sordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanan Galata Kulesi'ne giriş fiyatının 30 TL'den 100 TL'ye çıkarılması da reaksiyonlara neden olmuştu.

Bakanlığın paylaştığı görselde Shutterstock filigranı bulunmasına gelen reaksiyonlar ise şöyle

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt