Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kum böreği mantarlı

kum böreği mantarlı
0
39

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
kum böreği mantarlı Malzemeler 4 Adet Yufka 34 Çorba Kaşığı Akıcı Yağ 1 Adet Orta Irtifa Soğan 1,5 Kase Mantar 45 Adet Sivri Biber 12 Demet Maydanoz 12 Su Bardağı Su 12 Akarsu Bardağı Sıvı Yağ 2 Adet Yumurta 12 Su Bardağı Galeta Unu Tuz , Karabiber Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalım34 çorba kaşığı değişken yağda minik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirelimMantarları uzunlamasına dörde kesip,tavaya aktaralımMantarları bıraktıkları suyu çekene kadar kavurmaya devam edelimSivri biberleri küçük ufak doğrayıp,ekleyelimİnmesine yakın tuz ile karabiberini ayarlayalım ve ateşten alalımİçine ince kıyılmış maydanozu ek edelim Birincil yufkayı pak bir zemin üstüne serelimÜzerine su ve değişken yağın yarısını serpelimBir fırça yardımıyla su ve sıvı yağı yufkanın her yerine yayalımDiğer yufkaları aralarına su ve sıvıyağ serperek,birincil yufkanın üzerine serelimYufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde keselimÜçgen şeklindeki yufkanın geniş kenarlarına mantarlı harçtan koyalımMantarlı için kenarından yufkayı hafifçe,içe döndürelimSigara böreği sarar gibi rulo yaparak saralım Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayalımYağlanmış fırın tepsisine dizelimÖnceden ısıtılmış 220 dereceli fırında kızarana değin pişirelimDilimleyerek servis yapalım id  
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt