Akdeniz Domatesinin Kansere Faydası
imageskumatokanserionluyor5ad55d6ee038a
İlk kez İspanyada uretilen ve Akdeniz domatesi olarak bilinen Kumato, Turkiyede de Antalyada uretildi Kahverengi goruntusu ve eşsiz lezzetiyle dikkat ceken Kumato domatesi, Uzmanlar Seracılık tarafından Antalyada ormanlık alan icerisinde oluşurulan 30 dekarlık serada doğal tarım yontemleri ile uretiliyor
Kahverengi goruntusu ve lezzetiyle one cıkan Kumato domatesinde bulunan likopen, bazı kanser turlerine iyi geliyor
1970′li yıllarda İspanyada Luis Ortega adlı bir genc tarafından keşfedilen ve dunyada sadece 11 firmanın uretimini yaptığı Kumatonun Antalyadaki seralarda bu yılki uretim hedefi ise 400 ton olarak acıklandı Goruntusunun yanı sıra, lezzeti ve aromasıyla da alışılmış kırmızı domatesten oldukca farklı olan Kumato, supermarket reyonlarında kilogramı 4 TLden satışa sunuluyor
Kumoto bircok ulkeye deneme amaclı gonderildi
Antalyada yılında Kumato denemelerine başladıklarını belirten Uzmanlar Seracılık Yonetim Kurulu Başkanı Nurettin Yurdagul, araştırmalar sonucunda uretim icin en uygun iklim koşulları ve toprak yapısının Antalyada olduğunu belirlediklerini soyledi
Kumatonun Akdeniz ulkelerinde yoğun olarak tuketildiğine de dikkat ceken Nurettin Yurdagul, bu yıl Rusyaya 7 ton olarak ilk ihracatın yapıldığını, diğer ihracat urunleri ile birlikte bircok ulkeye de deneme amaclı gonderildiğini, gelecek yıldan itibaren ozellikle Doğu Avrupa başta olmak uzere ihracatın yoğunlaşacağını dile getirdi
Yurdagul, uretim alanı olarak ormanlık alanın secilmesini ise, Tuketici artık saman, ot gibi sebze ve meyve tuketmek istemiyor O yuzden bu alanı ozel olarak sectik Diğer uretim alanlarında yoğun ilaclama faaliyetleri var ve hastalık riskleri daha cok Ancak burada cok daha doğal ve zirai ilac kullanımıda yok denecek kadar az duzeyde dedi
imageskumatokanserionluyor5ad55d6ee038a
İlk kez İspanyada uretilen ve Akdeniz domatesi olarak bilinen Kumato, Turkiyede de Antalyada uretildi Kahverengi goruntusu ve eşsiz lezzetiyle dikkat ceken Kumato domatesi, Uzmanlar Seracılık tarafından Antalyada ormanlık alan icerisinde oluşurulan 30 dekarlık serada doğal tarım yontemleri ile uretiliyor
Kahverengi goruntusu ve lezzetiyle one cıkan Kumato domatesinde bulunan likopen, bazı kanser turlerine iyi geliyor
1970′li yıllarda İspanyada Luis Ortega adlı bir genc tarafından keşfedilen ve dunyada sadece 11 firmanın uretimini yaptığı Kumatonun Antalyadaki seralarda bu yılki uretim hedefi ise 400 ton olarak acıklandı Goruntusunun yanı sıra, lezzeti ve aromasıyla da alışılmış kırmızı domatesten oldukca farklı olan Kumato, supermarket reyonlarında kilogramı 4 TLden satışa sunuluyor
Kumoto bircok ulkeye deneme amaclı gonderildi
Antalyada yılında Kumato denemelerine başladıklarını belirten Uzmanlar Seracılık Yonetim Kurulu Başkanı Nurettin Yurdagul, araştırmalar sonucunda uretim icin en uygun iklim koşulları ve toprak yapısının Antalyada olduğunu belirlediklerini soyledi
Kumatonun Akdeniz ulkelerinde yoğun olarak tuketildiğine de dikkat ceken Nurettin Yurdagul, bu yıl Rusyaya 7 ton olarak ilk ihracatın yapıldığını, diğer ihracat urunleri ile birlikte bircok ulkeye de deneme amaclı gonderildiğini, gelecek yıldan itibaren ozellikle Doğu Avrupa başta olmak uzere ihracatın yoğunlaşacağını dile getirdi
Yurdagul, uretim alanı olarak ormanlık alanın secilmesini ise, Tuketici artık saman, ot gibi sebze ve meyve tuketmek istemiyor O yuzden bu alanı ozel olarak sectik Diğer uretim alanlarında yoğun ilaclama faaliyetleri var ve hastalık riskleri daha cok Ancak burada cok daha doğal ve zirai ilac kullanımıda yok denecek kadar az duzeyde dedi