Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kumato Kanseri Onluyor

Kumato Kanseri Onluyor
0
75

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Akdeniz Domatesinin Kansere Faydası

imageskumatokanserionluyor5ad55d6ee038a

İlk kez İspanyada uretilen ve Akdeniz domatesi olarak bilinen Kumato, Turkiyede de Antalyada uretildi Kahverengi goruntusu ve eşsiz lezzetiyle dikkat ceken Kumato domatesi, Uzmanlar Seracılık tarafından Antalyada ormanlık alan icerisinde oluşurulan 30 dekarlık serada doğal tarım yontemleri ile uretiliyor

Kahverengi goruntusu ve lezzetiyle one cıkan Kumato domatesinde bulunan likopen, bazı kanser turlerine iyi geliyor

1970′li yıllarda İspanyada Luis Ortega adlı bir genc tarafından keşfedilen ve dunyada sadece 11 firmanın uretimini yaptığı Kumatonun Antalyadaki seralarda bu yılki uretim hedefi ise 400 ton olarak acıklandı Goruntusunun yanı sıra, lezzeti ve aromasıyla da alışılmış kırmızı domatesten oldukca farklı olan Kumato, supermarket reyonlarında kilogramı 4 TLden satışa sunuluyor

Kumoto bircok ulkeye deneme amaclı gonderildi

Antalyada yılında Kumato denemelerine başladıklarını belirten Uzmanlar Seracılık Yonetim Kurulu Başkanı Nurettin Yurdagul, araştırmalar sonucunda uretim icin en uygun iklim koşulları ve toprak yapısının Antalyada olduğunu belirlediklerini soyledi

Kumatonun Akdeniz ulkelerinde yoğun olarak tuketildiğine de dikkat ceken Nurettin Yurdagul, bu yıl Rusyaya 7 ton olarak ilk ihracatın yapıldığını, diğer ihracat urunleri ile birlikte bircok ulkeye de deneme amaclı gonderildiğini, gelecek yıldan itibaren ozellikle Doğu Avrupa başta olmak uzere ihracatın yoğunlaşacağını dile getirdi

Yurdagul, uretim alanı olarak ormanlık alanın secilmesini ise, “Tuketici artık saman, ot gibi sebze ve meyve tuketmek istemiyor O yuzden bu alanı ozel olarak sectik Diğer uretim alanlarında yoğun ilaclama faaliyetleri var ve hastalık riskleri daha cok Ancak burada cok daha doğal ve zirai ilac kullanımıda yok denecek kadar az duzeyde dedi

858,497Konular
981,590Mesajlar
29,694Kullanıcılar
CarlotdmSon üye
Üst Alt