iltasyazilim
FD Üye
Kümbet Tarifi İçin Malzemeler Keki için ;
*4yumurta
*2 yemek kaşığı sıcak su
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Üzeri için
*Çikolata sos
*Ceviz
*Badem
*Fıstık
*Kurabiye parçaları
Kümbet Tarifi Yapılışı
1
*Keki için; öncelikle yumurtalarımız ve sıcak suyumuzu 4 5 dk çırpıyoruz
*Daha sonra vanilyası ve şekerini ilave ederek 5 dk daha çırpıyoruz
*Nişasta un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz 170 derecelik fırında 2025 dk pişiriyoruz
*Muhallebisi için sütümüzü bir tencereye alıyoruz üzerine vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri katıp kaynayana kadar pişiriyoruz ve 12 dk daha pişiriyoruz
*Soğuyan keki bıcak yardımıyla yatay şekilde ikiye bölüyoruz
*Bir parcasını içine streç film serdiğimiz çukur bi kaba yerleştiriyoruz
*Üstüne ılıttığımız muhallebimizi döküp diğer kek parçasınıda üstüne kapak gibi kapatıyoruz
*Üzerini streçle kapatıp vaktimiz varsa 1 gece önceden dolaba atıyoruz eğer vakit yoksa 45 saat yeterli
*Dolaptan cıkardığımız kekimizi düz bir tabağa ters çevirip çıkartıyoruz
*Pastamızın üzerine çikolata sosumuzu döküyoruz ve üzerini ceviz kurabiye parçaları ve fıstıklarla süslüyoruz aunuma hazır afiyet olsun
*4yumurta
*2 yemek kaşığı sıcak su
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Üzeri için
*Çikolata sos
*Ceviz
*Badem
*Fıstık
*Kurabiye parçaları
Kümbet Tarifi Yapılışı
1
*Keki için; öncelikle yumurtalarımız ve sıcak suyumuzu 4 5 dk çırpıyoruz
*Daha sonra vanilyası ve şekerini ilave ederek 5 dk daha çırpıyoruz
*Nişasta un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz 170 derecelik fırında 2025 dk pişiriyoruz
*Muhallebisi için sütümüzü bir tencereye alıyoruz üzerine vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri katıp kaynayana kadar pişiriyoruz ve 12 dk daha pişiriyoruz
*Soğuyan keki bıcak yardımıyla yatay şekilde ikiye bölüyoruz
*Bir parcasını içine streç film serdiğimiz çukur bi kaba yerleştiriyoruz
*Üstüne ılıttığımız muhallebimizi döküp diğer kek parçasınıda üstüne kapak gibi kapatıyoruz
*Üzerini streçle kapatıp vaktimiz varsa 1 gece önceden dolaba atıyoruz eğer vakit yoksa 45 saat yeterli
*Dolaptan cıkardığımız kekimizi düz bir tabağa ters çevirip çıkartıyoruz
*Pastamızın üzerine çikolata sosumuzu döküyoruz ve üzerini ceviz kurabiye parçaları ve fıstıklarla süslüyoruz aunuma hazır afiyet olsun