iltasyazilim
FD Üye
Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
*Malzeme listesini kullanacağınız patates sayısına göre arttırabilir veya çoğaltabilirsiniz
*2 adet büyük boy patates
*Tereyağ
*1 kase rendelenmiş kaşar
*1 kase haşlanmış bezelye
*2 adet patates küp küp doğranıp haşlanacak
*1 adet havuç 4 e bölünüp küçük küçük doğranıp haşlanacak
*Yarım kase zeytin
*Yarım kase salatalık turşusu 4 e bölünüp küçük küçük doğranacak
*1 küçük konserve mısır
*Tuz
*Ketçap
*Mayonez
Kumpir Tarifi Yapılışı 2 büyük boy patatesimizi yıkayıp bekletelim
Fırını en yüksek dereceye alıp ısıtalım ısınan fırına patatesleri tepsi içinde koyalım, yağlı kağıt yada folya ya gerek yok
Patatesin daha iyi pişmesi için bir süre sonra fırını açın meyve bıçağı ile patatesi boydan kesin yalnız bu kesimi yaparken dikkat edin patates ortadan ikiye ayrılmasın
Kabukların dan da piştiğini çok rahat anlarsınız, patatesler pişerken zaman aldığı *için diğer malzemeleri hazırlayın ,haşlanan bezelye, havuç ve patatesi derin bir kaba alıp mayonez le karıştırın güzelce
Zeytinleri yuvarlak doğrayın, ben dolma zeytin kullandım çekirdeği çıkmış olunca doğramak rahat oldu
Fırından patatesi çıkartıp kestiğimiz yeri çatal yardımı ile kenarlarında ki içini ortaya getirelim ,önce biraz tereyağ ve tuz koyup sıcakken onu iyice çatalla yedirelim, sonra kaşarı koyup mümkün olduğu kadar patates içine kaşarı çatalla yedirin
Sıra geldi diğer malzemelere, ilk olarak garnitürü koyuyoruz, üzerine zeytinleri sonra turşuyu son olarak ta mısırı serpiyoruz üzerini ketçap ve mayonezle süslüyoruz, yapımı sadece patatesi dağıtmadan çatalla ezmekte biraz zorlayabilir ,onun haricinde inanın uğraştığınıza değecek kadar lezzetli oluyor
Dışarda yediğimiz çoğu kumpirde tereyağ tadını çok alamıyoruz ve patatesin içini alıyorlar diğer malzemeleri koymak zor olmasın diye evde kendiniz yapın doya doya keyifle yiyin
Afiyet olsun
*Malzeme listesini kullanacağınız patates sayısına göre arttırabilir veya çoğaltabilirsiniz
*2 adet büyük boy patates
*Tereyağ
*1 kase rendelenmiş kaşar
*1 kase haşlanmış bezelye
*2 adet patates küp küp doğranıp haşlanacak
*1 adet havuç 4 e bölünüp küçük küçük doğranıp haşlanacak
*Yarım kase zeytin
*Yarım kase salatalık turşusu 4 e bölünüp küçük küçük doğranacak
*1 küçük konserve mısır
*Tuz
*Ketçap
*Mayonez
Kumpir Tarifi Yapılışı 2 büyük boy patatesimizi yıkayıp bekletelim
Fırını en yüksek dereceye alıp ısıtalım ısınan fırına patatesleri tepsi içinde koyalım, yağlı kağıt yada folya ya gerek yok
Patatesin daha iyi pişmesi için bir süre sonra fırını açın meyve bıçağı ile patatesi boydan kesin yalnız bu kesimi yaparken dikkat edin patates ortadan ikiye ayrılmasın
Kabukların dan da piştiğini çok rahat anlarsınız, patatesler pişerken zaman aldığı *için diğer malzemeleri hazırlayın ,haşlanan bezelye, havuç ve patatesi derin bir kaba alıp mayonez le karıştırın güzelce
Zeytinleri yuvarlak doğrayın, ben dolma zeytin kullandım çekirdeği çıkmış olunca doğramak rahat oldu
Fırından patatesi çıkartıp kestiğimiz yeri çatal yardımı ile kenarlarında ki içini ortaya getirelim ,önce biraz tereyağ ve tuz koyup sıcakken onu iyice çatalla yedirelim, sonra kaşarı koyup mümkün olduğu kadar patates içine kaşarı çatalla yedirin
Sıra geldi diğer malzemelere, ilk olarak garnitürü koyuyoruz, üzerine zeytinleri sonra turşuyu son olarak ta mısırı serpiyoruz üzerini ketçap ve mayonezle süslüyoruz, yapımı sadece patatesi dağıtmadan çatalla ezmekte biraz zorlayabilir ,onun haricinde inanın uğraştığınıza değecek kadar lezzetli oluyor
Dışarda yediğimiz çoğu kumpirde tereyağ tadını çok alamıyoruz ve patatesin içini alıyorlar diğer malzemeleri koymak zor olmasın diye evde kendiniz yapın doya doya keyifle yiyin
Afiyet olsun