iltasyazilim
FD Üye
Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
*7 adet patates
*1 kase rende kaşar
*1 kaşık tereyağı
İç malzemeler;
*Garnitür
*5 adet sosis
*1 kutu mısır
*Siyahyeşil zeytin dilimleri
*Kornişon
*Kırmızı kapya biber
Kumpir Tarifi Yapılışı Patateslerimizi soyup haşlayalım ,suyunu iyice çekince rendeleyerek hazırlanan kaşarı içine döküp birlikte ezelim, bir kaşık tereyağını da sıcağıyla içine bırakıp güzel bir kıvam elde edelim Güveç kaplarımızın içine 45 kaşık ezilmiş patatesi alıp güzelce serelim Ortasında iç malzemeler için bir çukur oluşturup karıştırdığımız malzemeyi tepeleme içine dolduralım( iç malzemelerin hepsini çiğ olarak karıştıralım sadece kırmızı kapyalar közlenecek ve orta kalınlıkta doğranacak ,sosisler bir domates rendesi ile kızartır gibi sotelenecek ), üzerine tekrar kaşar rendesi ve bir çay kaşığı kadar tereyağı bırakıp fırına verelim Fanlı üst bölme çalışır vaziyette 200 derecede 1015 dakika bekletelim kaşarı eriyip harika bir kızarmışlık görüntüsü verecektir Ketçap ve mayonez ile servis edelim
*7 adet patates
*1 kase rende kaşar
*1 kaşık tereyağı
İç malzemeler;
*Garnitür
*5 adet sosis
*1 kutu mısır
*Siyahyeşil zeytin dilimleri
*Kornişon
*Kırmızı kapya biber
Kumpir Tarifi Yapılışı Patateslerimizi soyup haşlayalım ,suyunu iyice çekince rendeleyerek hazırlanan kaşarı içine döküp birlikte ezelim, bir kaşık tereyağını da sıcağıyla içine bırakıp güzel bir kıvam elde edelim Güveç kaplarımızın içine 45 kaşık ezilmiş patatesi alıp güzelce serelim Ortasında iç malzemeler için bir çukur oluşturup karıştırdığımız malzemeyi tepeleme içine dolduralım( iç malzemelerin hepsini çiğ olarak karıştıralım sadece kırmızı kapyalar közlenecek ve orta kalınlıkta doğranacak ,sosisler bir domates rendesi ile kızartır gibi sotelenecek ), üzerine tekrar kaşar rendesi ve bir çay kaşığı kadar tereyağı bırakıp fırına verelim Fanlı üst bölme çalışır vaziyette 200 derecede 1015 dakika bekletelim kaşarı eriyip harika bir kızarmışlık görüntüsü verecektir Ketçap ve mayonez ile servis edelim