iltasyazilim
FD Üye
Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı ılık su
*Yeterince un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kuru maya (Mayayı ıslatmak için yarım çay bardağı ılık su)
İç harcı için;
*10 dilim salam
*10 dilim kaşar peyniri
Bulamak için;
*1 tatlı kaşığı pekmez
*1 çay bardağı su
*Kavrulmuş susam
Kumru Poğaça Tarifi Yapılışı Kuru mayamızı 1 çay kaşığı toz şeker ile karıştırıp üzerine yarım çay bardağı ılık su koyalım Ağzını kapatıp 10 dk kadar mayanın şişmesi için bekletelim Verilen diğer tüm malzemeleri ve maya şiştikten sonra da mayayı ilave edip, elimizle hızlı hızlı karıştıralım Üzerine unu yavaş yavaş ilave edelim, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyelim Kıvamı elde ettikten sonra ağzını kapatıp 1 saat kadar dinlendirelim ?
Bizde bu arada iç harcı ve pekmezli kısmı yapalım Zaten iç harcı için dilim salam ve dilim kaşar kullanıyoruz Pekmezi de 1 çay bardağı su ile açıyoruz???
Hamurumuz dinlendikten sonra bezelere ayıralım Bezeleri küçük bir fincan altlığı kadar açalım İçine iç harçtan koyup ağzını yarım ay şeklinde kapatalım Üzerine pekmezli sostan sürelim ve kavrulmuş susama bulayalım Bütün hamur için bu işlemi yaptıktan sonra 180 derece önceden ısınmış fırınımızda 30 dk kadar pişirelim*?
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı ılık su
*Yeterince un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kuru maya (Mayayı ıslatmak için yarım çay bardağı ılık su)
İç harcı için;
*10 dilim salam
*10 dilim kaşar peyniri
Bulamak için;
*1 tatlı kaşığı pekmez
*1 çay bardağı su
*Kavrulmuş susam
Kumru Poğaça Tarifi Yapılışı Kuru mayamızı 1 çay kaşığı toz şeker ile karıştırıp üzerine yarım çay bardağı ılık su koyalım Ağzını kapatıp 10 dk kadar mayanın şişmesi için bekletelim Verilen diğer tüm malzemeleri ve maya şiştikten sonra da mayayı ilave edip, elimizle hızlı hızlı karıştıralım Üzerine unu yavaş yavaş ilave edelim, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyelim Kıvamı elde ettikten sonra ağzını kapatıp 1 saat kadar dinlendirelim ?
Bizde bu arada iç harcı ve pekmezli kısmı yapalım Zaten iç harcı için dilim salam ve dilim kaşar kullanıyoruz Pekmezi de 1 çay bardağı su ile açıyoruz???
Hamurumuz dinlendikten sonra bezelere ayıralım Bezeleri küçük bir fincan altlığı kadar açalım İçine iç harçtan koyup ağzını yarım ay şeklinde kapatalım Üzerine pekmezli sostan sürelim ve kavrulmuş susama bulayalım Bütün hamur için bu işlemi yaptıktan sonra 180 derece önceden ısınmış fırınımızda 30 dk kadar pişirelim*?