Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Künefe (Antakya Usulü)

Künefe (Antakya Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Künefe (Antakya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kg tel kadayıf ince kıyılmış (künefe)
*1 paket margarin
*Yarım kg tuzsuz peynir
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker (isteğe bağlı üzerine ceviz veye antep fıstığı kullanılabilir)

Künefe (Antakya Usulü) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bakır tepsi kullanmanızı öneririm
*Şeker ve suyu ocağa koyup güzelce kıvamlı bir şerbet hazırlayın
*Margarinin yarısını eritip künefenin üzerinde gezdirin ve karıştırın
*Daha sonra peyniri rendeleyin, ardından tepsiye kalın bir tabaka şeklinde margarini sürün
*Künefenin yarısını tepsiye döşeyin elinizle bastırın
*Peyniri aynı şekilde üzerine eşit şekilde dağıtın
*Ardından kalan künefeyi peynirin üzerine serperek ekleyin ve elinizle tekrardan üzerine bastırın
*Ocağa alın ve durmadan tepsiyi çevirin arada tepsiyi sağa sola sallayın (yanmasını önlemek için)
*Kızarıp kızarmadığına bakmak için spatula yardımıyla tepsinin kenarından bakın ,kızarmışsa eğer başka bi tepsinin arka kısmına dikkatli bir şekilde tek hamle de çevirin
*Daha sonra künefeyi pişirdiğimiz tepsiye kalan margarini sürün
*Künefeyi yavaş bir şekilde diğer tepsiye aktarıp arka kısmını da aynı şekilde kızartın ve dilimleyin
*Sonra kenarda beklettiğimiz şerbeti künefenin üzerinde gezdirin
*5 dakika beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun
 
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt