iltasyazilim
FD Üye
Künefe Tarifi
Malzemeler:
½ kg Kadayıf
200300 gr, isteğe yan, özel künefe peyniri (ya da tamamen tuzsuz beyaz peynir)
125 gr yağ (bu yağ isteğe ast olarak tereyağı ya da istikrarsız yağ yada ikisinin karışımı olabilir)
Üstünün Şerbeti için
2 bardak su, 2 bardak şeker, 12 damla limon suyu
Yapılışı:
Kadayıf mutfak robotunda çekilerek, küçültülür
Çekilmiş kadayıfın içine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar yağlanır (yağ pozitif olmamalı, yalnızca bütün kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava ya da künefe tavasına fazla kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla gene bastırılarak kapatılır
Ocağın üstünde kısık ateşte yavaş yavaş, çevire çevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir,
Tercihe kadar kenarından gitgide tereyağı konulabilir,
Bir yüzü kızarınca, diğer yüzü çevrilir ve benzer işlemler diğer yüz içinde yapılır
Kızaran künefenin üstüne, künefe ılıkken, sıcak şerbet dökülür ve sıcak olarak afiyetle yenir
Sıhhat Olsun *
Malzemeler:
½ kg Kadayıf
200300 gr, isteğe yan, özel künefe peyniri (ya da tamamen tuzsuz beyaz peynir)
125 gr yağ (bu yağ isteğe ast olarak tereyağı ya da istikrarsız yağ yada ikisinin karışımı olabilir)
Üstünün Şerbeti için
2 bardak su, 2 bardak şeker, 12 damla limon suyu
Yapılışı:
Kadayıf mutfak robotunda çekilerek, küçültülür
Çekilmiş kadayıfın içine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar yağlanır (yağ pozitif olmamalı, yalnızca bütün kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava ya da künefe tavasına fazla kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla gene bastırılarak kapatılır
Ocağın üstünde kısık ateşte yavaş yavaş, çevire çevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir,
Tercihe kadar kenarından gitgide tereyağı konulabilir,
Bir yüzü kızarınca, diğer yüzü çevrilir ve benzer işlemler diğer yüz içinde yapılır
Kızaran künefenin üstüne, künefe ılıkken, sıcak şerbet dökülür ve sıcak olarak afiyetle yenir
Sıhhat Olsun *