iltasyazilim
FD Üye
Künefe Pişirimi Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet üçgen künefe
*1, 5 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Süslemek için;
*Antep fıstığı tozu
Yanında;
*Maraş dondurma
Künefe Pişirimi Tarifi Yapılışı Künefe tatlısını çok severim her zaman dışarda yemeye de vakit olmuyor onun için hazır künefeleri evde ısıtıp şerbet döküp yanında da dondurmayla yemeye bayılıyorum )Sizlerle de paylaşmak istedim
Öncelikle hazır alınan künefe pişmiş künefeyse tavada sadece ısıtıyoruz ama pişmemiş ise tavaya bir yemek kaşığından biraz az tereyağ ekleyin, eriyince künefeyi kısık ateşte hem peynir eriyene hemde kızarana kadar arkalı önlü pişirin
Diğer yandan şerbetini hazırlayın
1 cezve de kaynatın
Künefeyi tavadan alın şerbet kaynadıktan sonra künefenin ilk sıcaklığı gidince şerbeti gezdirin
Antep fıstığı ile süsleyip dondurma eşliğinde servis edin
Afiyet Olsun
*2 adet üçgen künefe
*1, 5 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Süslemek için;
*Antep fıstığı tozu
Yanında;
*Maraş dondurma
Künefe Pişirimi Tarifi Yapılışı Künefe tatlısını çok severim her zaman dışarda yemeye de vakit olmuyor onun için hazır künefeleri evde ısıtıp şerbet döküp yanında da dondurmayla yemeye bayılıyorum )Sizlerle de paylaşmak istedim
Öncelikle hazır alınan künefe pişmiş künefeyse tavada sadece ısıtıyoruz ama pişmemiş ise tavaya bir yemek kaşığından biraz az tereyağ ekleyin, eriyince künefeyi kısık ateşte hem peynir eriyene hemde kızarana kadar arkalı önlü pişirin
Diğer yandan şerbetini hazırlayın
1 cezve de kaynatın
Künefeyi tavadan alın şerbet kaynadıktan sonra künefenin ilk sıcaklığı gidince şerbeti gezdirin
Antep fıstığı ile süsleyip dondurma eşliğinde servis edin
Afiyet Olsun