iltasyazilim
FD Üye
Dil peyniri tuzsuz, dinç, nefis yapısıyla bilhassa tost peyniri, künefe peyniri ve kahvaltılık olarak kullanılmaya uygundur En belirgin özelliği lifli yapısıdır Tuzlu oranı düşük bu yüzden çocuklar ve yetişkinler göre sevilerek tüketilen bir peynir çeşididir Kuru maddedeki süt yağı oranı %45 tir Ortalama 10 105 litre sütten bir kilogram dil peyniri üretilir tamamen inek sütünden yapılır, kaliteli bir dil peyniri, lif lif rahatlıkla dağılabilmeli, üzerinde taze sütü hissetirmelidir Taze olarak tüketilmelidir Tazeliği önemlidir Eksik tuz olması nedeniyle yürek hastaları tarafında tercih edilir bununla beraber Künefe peyniri olarakta adlandirilir Mozarella peyniriyle de fazla benzerdir, tost ve pizza yapımında da harikalar yaratır *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.