iltasyazilim
FD Üye
Künefe (Yurt Dışında Yapılabilir) Tarifi İçin Malzemeler
*100150 gr tel kadayıf (ben yunan markası kullandımkataifi)
*23 yemek kasığı tuzsuz tereyağı
*1 tatlı kaşığı pekmez (dut, üzüm fark etmez; yurt dışında çay kasığı olarak geçer)
*100 gr bocconcini peyniri (Türkiye’de gerçek künefe peyniri kullanın bulabilirseniz, yada taze mozarella)
*2 künefe tepsisi (Benim kullandığımın pişirme yeri 12 cm, toplam genişliği 17 cm Bunu yurt dışında hatta yurt içinde bulmak zor olabilir Bu yüzden ufak 1012 cm lik yumurta tavası kullanabilirsiniz)
Şerbet için;
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Yarım limona yakın limon suyu
Künefe (Yurt Dışında Yapılabilir) Tarifi Yapılışı Şekerle suyu karıştırın, kaynamaya başlarken limonu sıkıp 1015 dk kaynatın Sonra altını kapayıp soğumaya bırakın Oda sıcaklığı veya biraz daha ılık hali yeter bize
Tereyağını eritin, sonra ister serin bir yerde, ister buzdolabında tekrar hafifçe katılaşmasını bekleyin Yani sıvı değil fakat hafif katı halini ısıtıyoruz Bu tereyağını ufak bir kaseye alın fakat katı yağın altında eğer beyaz, süt gibi sıvı oluşmuşsa bunu ayırın, dökün mümkün olduğu kadar
Tereyağına pekmezi karıştırın Soğuyan şerbetten bir iki kaşık ekleyin yağa Karıştırın iyice*Bu karışımı künefe tepsilerinin dibine ve yan yüzlerine iyice yayın
Kadayıfları yaklaşık bir parmak kalınlığında ince ince doğrayın Uzun şeritler kalmasın
Kadayıfın yarısını Künefe tepsilerinin bir tanesinin dibine kenarlarından başlayarak ince bir tabaka halinde eşitçe yayın ve iyice bastırıp sıkılaştırın Daha sonra ince ince doğradığınız peynirleri bir katman halinde serin Kenarlarda hafifçe boşluk kalsın, künefe tepsilerine değmesin
Sonra kalan kadayıfı bir katman halinde yayın Ve yine iyice bastırarak sıkılaştırın
Ufak ocağın altını en kısık ateşte açın Yurtdışında yaşayanlar ve elektrikli ocak kullananlar 3 numaralı dereceyi kullanabilirler (19 a kadar derecesi olanlar)
Tepsiyi çevire çevire yaklaşık 89 dakika kızartın Yumurta tavası kullananlar biraz daha uzun sürebilir Hafifçe kaldırarak altını kontrol edin)
Diğer yağlı tepsiyi pişen kadayıfın üzerine kapayıp alt üst edin Yani kızaran kadayıfın pişmemiş tarafı ikinci tepsinin içine oturacak
Aynı şekilde bu tarafını da 8 dakika kadar kızartın Ocağın altını kapatır kapatmaz ılınmış şerbeti bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökün 1 dk kadar dinlendirip bir çatal yardımıyla bir tabağa kaydırın Keyfinize göre süsleyip ister sade olarak ister dondurmayla ister kaymakla servis yapın
Afiyet olsun
Bu benim ilk paylaşımım o yüzden anlatım bozuklukları varsa kusuruma bakmayın
Kullandığınız tepsinin veya tavanın boyutu farklı olursa kullanacağınız kadayıfın miktarı ve peynirin miktarı değişebilir bunu kendi göz kararınız belirleyecek
*100150 gr tel kadayıf (ben yunan markası kullandımkataifi)
*23 yemek kasığı tuzsuz tereyağı
*1 tatlı kaşığı pekmez (dut, üzüm fark etmez; yurt dışında çay kasığı olarak geçer)
*100 gr bocconcini peyniri (Türkiye’de gerçek künefe peyniri kullanın bulabilirseniz, yada taze mozarella)
*2 künefe tepsisi (Benim kullandığımın pişirme yeri 12 cm, toplam genişliği 17 cm Bunu yurt dışında hatta yurt içinde bulmak zor olabilir Bu yüzden ufak 1012 cm lik yumurta tavası kullanabilirsiniz)
Şerbet için;
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Yarım limona yakın limon suyu
Künefe (Yurt Dışında Yapılabilir) Tarifi Yapılışı Şekerle suyu karıştırın, kaynamaya başlarken limonu sıkıp 1015 dk kaynatın Sonra altını kapayıp soğumaya bırakın Oda sıcaklığı veya biraz daha ılık hali yeter bize
Tereyağını eritin, sonra ister serin bir yerde, ister buzdolabında tekrar hafifçe katılaşmasını bekleyin Yani sıvı değil fakat hafif katı halini ısıtıyoruz Bu tereyağını ufak bir kaseye alın fakat katı yağın altında eğer beyaz, süt gibi sıvı oluşmuşsa bunu ayırın, dökün mümkün olduğu kadar
Tereyağına pekmezi karıştırın Soğuyan şerbetten bir iki kaşık ekleyin yağa Karıştırın iyice*Bu karışımı künefe tepsilerinin dibine ve yan yüzlerine iyice yayın
Kadayıfları yaklaşık bir parmak kalınlığında ince ince doğrayın Uzun şeritler kalmasın
Kadayıfın yarısını Künefe tepsilerinin bir tanesinin dibine kenarlarından başlayarak ince bir tabaka halinde eşitçe yayın ve iyice bastırıp sıkılaştırın Daha sonra ince ince doğradığınız peynirleri bir katman halinde serin Kenarlarda hafifçe boşluk kalsın, künefe tepsilerine değmesin
Sonra kalan kadayıfı bir katman halinde yayın Ve yine iyice bastırarak sıkılaştırın
Ufak ocağın altını en kısık ateşte açın Yurtdışında yaşayanlar ve elektrikli ocak kullananlar 3 numaralı dereceyi kullanabilirler (19 a kadar derecesi olanlar)
Tepsiyi çevire çevire yaklaşık 89 dakika kızartın Yumurta tavası kullananlar biraz daha uzun sürebilir Hafifçe kaldırarak altını kontrol edin)
Diğer yağlı tepsiyi pişen kadayıfın üzerine kapayıp alt üst edin Yani kızaran kadayıfın pişmemiş tarafı ikinci tepsinin içine oturacak
Aynı şekilde bu tarafını da 8 dakika kadar kızartın Ocağın altını kapatır kapatmaz ılınmış şerbeti bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökün 1 dk kadar dinlendirip bir çatal yardımıyla bir tabağa kaydırın Keyfinize göre süsleyip ister sade olarak ister dondurmayla ister kaymakla servis yapın
Afiyet olsun
Bu benim ilk paylaşımım o yüzden anlatım bozuklukları varsa kusuruma bakmayın
Kullandığınız tepsinin veya tavanın boyutu farklı olursa kullanacağınız kadayıfın miktarı ve peynirin miktarı değişebilir bunu kendi göz kararınız belirleyecek