Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Künefe

Künefe

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Künefe Tarifi İçin Malzemeler

150 gr tel kadayıf,
100 gr tereyağı,
100 gr sünen dil peyniri ya da kaşar peyniri
Şerbeti İçin:

43 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
12 damla limon
Üzeri İçin:

Antep fıstığı tozu

Künefe Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım

Kaynadıktan sonra 1520 dakika daha kaynatalım

Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip kaynatalım ve soğumaya bırakalım

Kadayıfı tel tel ayırıp havalandıralım

Erittiğimiz 50 gr tereyağını kadayıfın üzerine döküp elimizle çok sıkmadan yağı yedirelim

Orta boy bir tavaya kalan tereyağının yarısını sürelim

Kadayıfın yarısını tavaya yayıp bardağın tabanı ile iyice bastıralım

Dil peynirini ya da kaşar peynirini resimdeki gibi kadayıfın üzerine yerleştirelim

Sonra kalan kadayıfı peynirin üzerine eşit şekilde yayalım

Uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtalım ve bu şekilde 12 saat bekletelim

Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevire künefemizi pişirelim

Künefenin bir tarafı pişince bir tepsi ya da tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağı da sürelim

Daha sonra künefenin diğer tarafını kısık ateşte çevire çevire pişirelim

Pişen künefeyi servis tabağına alalım

Sıcak künefenin üzerine eşit şekilde gezdirerek soğuk şerbeti dökelim

Künefemizi bir süre dinlendirelim

Künefenin üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın

CEMangal Közünde yapıldığı taktirde daha güzel olucaktır NTER
 
858,497Konular
981,937Mesajlar
29,945Kullanıcılar
estele4433Son üye
Üst Alt