iltasyazilim
FD Üye
Künefe Tarifi İçin Malzemeler
150 gr tel kadayıf,
100 gr tereyağı,
100 gr sünen dil peyniri ya da kaşar peyniri
Şerbeti İçin:
43 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
12 damla limon
Üzeri İçin:
Antep fıstığı tozu
Künefe Yapılışı
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım
Kaynadıktan sonra 1520 dakika daha kaynatalım
Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip kaynatalım ve soğumaya bırakalım
Kadayıfı tel tel ayırıp havalandıralım
Erittiğimiz 50 gr tereyağını kadayıfın üzerine döküp elimizle çok sıkmadan yağı yedirelim
Orta boy bir tavaya kalan tereyağının yarısını sürelim
Kadayıfın yarısını tavaya yayıp bardağın tabanı ile iyice bastıralım
Dil peynirini ya da kaşar peynirini resimdeki gibi kadayıfın üzerine yerleştirelim
Sonra kalan kadayıfı peynirin üzerine eşit şekilde yayalım
Uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtalım ve bu şekilde 12 saat bekletelim
Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevire künefemizi pişirelim
Künefenin bir tarafı pişince bir tepsi ya da tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağı da sürelim
Daha sonra künefenin diğer tarafını kısık ateşte çevire çevire pişirelim
Pişen künefeyi servis tabağına alalım
Sıcak künefenin üzerine eşit şekilde gezdirerek soğuk şerbeti dökelim
Künefemizi bir süre dinlendirelim
Künefenin üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın
CEMangal Közünde yapıldığı taktirde daha güzel olucaktır NTER
150 gr tel kadayıf,
100 gr tereyağı,
100 gr sünen dil peyniri ya da kaşar peyniri
Şerbeti İçin:
43 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
12 damla limon
Üzeri İçin:
Antep fıstığı tozu
Künefe Yapılışı
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım
Kaynadıktan sonra 1520 dakika daha kaynatalım
Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip kaynatalım ve soğumaya bırakalım
Kadayıfı tel tel ayırıp havalandıralım
Erittiğimiz 50 gr tereyağını kadayıfın üzerine döküp elimizle çok sıkmadan yağı yedirelim
Orta boy bir tavaya kalan tereyağının yarısını sürelim
Kadayıfın yarısını tavaya yayıp bardağın tabanı ile iyice bastıralım
Dil peynirini ya da kaşar peynirini resimdeki gibi kadayıfın üzerine yerleştirelim
Sonra kalan kadayıfı peynirin üzerine eşit şekilde yayalım
Uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtalım ve bu şekilde 12 saat bekletelim
Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevire künefemizi pişirelim
Künefenin bir tarafı pişince bir tepsi ya da tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağı da sürelim
Daha sonra künefenin diğer tarafını kısık ateşte çevire çevire pişirelim
Pişen künefeyi servis tabağına alalım
Sıcak künefenin üzerine eşit şekilde gezdirerek soğuk şerbeti dökelim
Künefemizi bir süre dinlendirelim
Künefenin üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın
CEMangal Közünde yapıldığı taktirde daha güzel olucaktır NTER