iltasyazilim
FD Üye
Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*300 gram tel kadayıf
*150 gram tereyağı
*200 gram tuzsuz antakya peyniri (Ya da dil peyniri)
Künefeyi pişirmek için:
*50 gram tereyağı
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek için
*Antep fıstığı
Künefe Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti hazırlayacağız bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatın
*20 25 dk kayanayan şerbete limon suyunu sıkıp ocaktan alın
*Tel kadayıfı genis bir tepsiye alın
*Elinizle açın kadayıflari tereyağını ekleyip kadayıfa yedirin
*Küçük boy yuvarlak tepsiye tereyağ ve pekmezi iyice karıştırıp yağlayın
*Üzerine kadayıfları bastırarak döşeyin üzerine peyniri ekleyin
*Üzerine bir kat daha kadayıf koyun
*Kalan tereyağ li pekmez li karışımı kadayıfın üzerine gezdirin
*Künefe tepsilerini kısık ateşte ocakta iki tarafını da kızaracak şekilde pişirin
*Pişen kadayıfı 5 dk dinlendirdikten sonra şerbeti üzerine gezdirin Afiyet olsun Süslemek için antep fıstığı serpebilirsinizAfiyet olsun
*300 gram tel kadayıf
*150 gram tereyağı
*200 gram tuzsuz antakya peyniri (Ya da dil peyniri)
Künefeyi pişirmek için:
*50 gram tereyağı
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek için
*Antep fıstığı
Künefe Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti hazırlayacağız bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatın
*20 25 dk kayanayan şerbete limon suyunu sıkıp ocaktan alın
*Tel kadayıfı genis bir tepsiye alın
*Elinizle açın kadayıflari tereyağını ekleyip kadayıfa yedirin
*Küçük boy yuvarlak tepsiye tereyağ ve pekmezi iyice karıştırıp yağlayın
*Üzerine kadayıfları bastırarak döşeyin üzerine peyniri ekleyin
*Üzerine bir kat daha kadayıf koyun
*Kalan tereyağ li pekmez li karışımı kadayıfın üzerine gezdirin
*Künefe tepsilerini kısık ateşte ocakta iki tarafını da kızaracak şekilde pişirin
*Pişen kadayıfı 5 dk dinlendirdikten sonra şerbeti üzerine gezdirin Afiyet olsun Süslemek için antep fıstığı serpebilirsinizAfiyet olsun