iltasyazilim
FD Üye
Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*1 top tuzsuz peynir (Benim tercihim mozarella)
*250 gram tel kadayıf
*120 gram tereyağı
*1 kaç kaşık pekmez (İsteye göre)
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*12 damla limon suyu
Künefe Tarifi Yapılışı Şerbet için su ve şekeri uygun bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz Kaynamaya başladığında limon suyunu sıkıp 1520 dakika üstü açık bir şekilde kaynatıyoruz
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
Standart şerbet tarifini vermedim çünkü ben kendi damak tadıma göre yapıyorum
Şerbet Künefenin üzerine döküldüğünde soğuk olmalı
Kadayıf ufak ufak doğranır
Tereyağı eritilerek kadayıfa eklenerek iyice karıştırılır Tel tel olması sağlanır
Istenilen fırın kabının alt tabanı kadayıf ile kapatılır Sonra peynir tiftiklenerek veya ince ince kesilerek kadayıfın üzeri kaplanır sonra kadayıf ile peynirin üzeri kapatılır
Bardak yardımı ile veya el kuvveti ile üzerine baskı uygulayarak sıkılaşması sağlanır
İsteğe göre üzerine pekmez gezdirilir veya üzerine gelen kadayıf pekmez ile karıştırıldıktan sonra örtülür Fazla pekmez kullanılırsa fazla tatlı olabilir
250 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
Ben fırının orta bölümünün bir alt kısmında pişirdim
Fırından çıkarıldığında ilk sıcağı geçtikten sonra şerbet üzerine dökülür
Deneyeceklere AFIYET OLSUN
*1 top tuzsuz peynir (Benim tercihim mozarella)
*250 gram tel kadayıf
*120 gram tereyağı
*1 kaç kaşık pekmez (İsteye göre)
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*12 damla limon suyu
Künefe Tarifi Yapılışı Şerbet için su ve şekeri uygun bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz Kaynamaya başladığında limon suyunu sıkıp 1520 dakika üstü açık bir şekilde kaynatıyoruz
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
Standart şerbet tarifini vermedim çünkü ben kendi damak tadıma göre yapıyorum
Şerbet Künefenin üzerine döküldüğünde soğuk olmalı
Kadayıf ufak ufak doğranır
Tereyağı eritilerek kadayıfa eklenerek iyice karıştırılır Tel tel olması sağlanır
Istenilen fırın kabının alt tabanı kadayıf ile kapatılır Sonra peynir tiftiklenerek veya ince ince kesilerek kadayıfın üzeri kaplanır sonra kadayıf ile peynirin üzeri kapatılır
Bardak yardımı ile veya el kuvveti ile üzerine baskı uygulayarak sıkılaşması sağlanır
İsteğe göre üzerine pekmez gezdirilir veya üzerine gelen kadayıf pekmez ile karıştırıldıktan sonra örtülür Fazla pekmez kullanılırsa fazla tatlı olabilir
250 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
Ben fırının orta bölümünün bir alt kısmında pişirdim
Fırından çıkarıldığında ilk sıcağı geçtikten sonra şerbet üzerine dökülür
Deneyeceklere AFIYET OLSUN