iltasyazilim
FD Üye
Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kadayıf
*100 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
*1, 52 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Arası için;
*400500 gr eriyebilen tuzsuz peynir (Mozzarella kullandım)
Üzeri için;
*Yeşil fıstık
Künefe Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye alınarak kaynatılır Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ilave edilip, kısık ateşte yaklaşık 1520 dk daha kaynatılır Şerbet soğumaya bırakılır
Kadayıflar bıçak yardımıyla çok ince olacak şekilde kıyılır
Yumuşamış tereyağına pekmez ilave edilir ve karıştırılır
Peynir dilimlere bölünür
Pişirilecek kap tereyağı+pekmez karışımıyla yağlanır Üzerine biraz kadayıf serpilir Ardından peynir ilave edilir ve üzeri tekrar kadayıfla kaplanır Üzerine başka bir kap ile bastırılır (kadayıfların iyice sıkışması için)
Pişirilecek kap ocağa alınır ve künefe kısık ateşte arkalı önlü pişirilir
Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir Arzu edilirse fıstık veya kaymak eşliğinde servis edilir
Evde yapılabilecek mükemmel bir künefe
*500 gr kadayıf
*100 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
*1, 52 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Arası için;
*400500 gr eriyebilen tuzsuz peynir (Mozzarella kullandım)
Üzeri için;
*Yeşil fıstık
Künefe Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti için su ve şeker tencereye alınarak kaynatılır Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ilave edilip, kısık ateşte yaklaşık 1520 dk daha kaynatılır Şerbet soğumaya bırakılır
Kadayıflar bıçak yardımıyla çok ince olacak şekilde kıyılır
Yumuşamış tereyağına pekmez ilave edilir ve karıştırılır
Peynir dilimlere bölünür
Pişirilecek kap tereyağı+pekmez karışımıyla yağlanır Üzerine biraz kadayıf serpilir Ardından peynir ilave edilir ve üzeri tekrar kadayıfla kaplanır Üzerine başka bir kap ile bastırılır (kadayıfların iyice sıkışması için)
Pişirilecek kap ocağa alınır ve künefe kısık ateşte arkalı önlü pişirilir
Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir Arzu edilirse fıstık veya kaymak eşliğinde servis edilir
Evde yapılabilecek mükemmel bir künefe