Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kupta Kremşantili Kabak Tatlısı

Kupta Kremşantili Kabak Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kupta Kremşantili Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2 kg bal kabağı
*2 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı fındık ve ya badem (dövülmüş)
*2 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Süslemek için çikolata muz vs

Kupta Kremşantili Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce kabakları soyup sonra iri iri doğrayıp şeker serptiğimiz fırın tepsimize doğradığımız kabaklarımızı diziyoruz ve üzerine şeker döküyoruz şekere gömülmesi lazım yoksa yumuşak olmaz Fırın da yumuşacık olana kadar mis gibi kabak tatlısı kokusu gelene kadar pişiriyoruz çıkarıp soğutuyoruz Soğuyunca blender den geçirip püre haline getiriyoruz Bir taraftan da 2 paket krem şantimizi 1 su bardağı süt ile karıştırıp buz dolabına koyuyoruz Krem şanti hazır hale gelince kuplarımıza 23 yemek kaşığı kabak püresi koyuyoruz ve üzerine dövülmüş fındık badem içi koyuyoruz sonra krem şanti koyuyoruz 23 yemek kaşığı koyuyoruz sonra yine fındık içi ve sonra kabak püresi koyuyoruz sonra yine fındık badem içi koyuyoruz En son krema torbası ve ya şırıngasıyla üzerine krem şanti sıkıyoruz ve fındık badem içi serpip muz ve çikolata ve ya damla çikolata gofret tarzı görsellik taşıyan yiyeceklerle arzuya göre süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun
Not: Dilerseniz yaz aylarında krem şanti yerine sade dondurma ile de yapıp servis yapabilirsiniz
 
858,496Konular
981,699Mesajlar
29,773Kullanıcılar
LIVELYSon üye
Üst Alt