iltasyazilim
FD Üye
Kupta Sütlü Tatlılar Tarifleri
Kupta İrmik
Malzemeler:
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kg süt
8 kaşık irmik
Yapılışı:
Malzemelri karıştırın Muhallebi kıvamına gelince kuplara paylaştırın
Kupta Tiramisu
malzemeler
1 paket kedidili bisküvi
2 yemek kaşığı granül kahve
150 ml sıcak su
2 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı un
1 dere bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
100 gr labne peyni
Yapılışı:
Süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarılarını tencerede çırpın ve orta ateşte aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin Ocaktan alarak ılınmaya bırakın Labne peyniri muhallebiye ekleyip mikserle 23 dakika çırpın
Kahveye sıcak su ekleyip çözülünceye değin karıştırın Kedidili bisküvileri 2 cm kalınlığında muhakkak ve yarısını kadehlerin tabanına yerleştirin Kahveden 23 tatlı kaşığı kadar bisküvilerin üstüne dökerek ıslatın Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine paylaştırın Kalan bisküvileri yerleştirip yeniden kahve ile ıslatın Krema ile bisküvilerin üzerini kapatıp oda sıcaklığına gelinceye değin bekletinKakaoyu eleyerek tatlıların üzerine serpiştirin
KUPTA ÇİKOLATALI MUS
3 YUMURTA (AKI, SARISI AYRILIR)
200 GR BİTTER ÇİKOLATA
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
12 DERE BARDAĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI NESKAFE
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
Yapılışı:
Yumurta aklarını kar haline gelip katılaşana dek çırpalım Çikolatayı küçük parçalar halinde kırarak madeni bir kabın içine alalım Kabı, içinde kaynar su yer alan bir tencereye oturtalım Kısık ateşte nadiren karıştırarak çikolatayı benmari usulü eritelim Çikolatayı ateşten alıp soğutalım Bir kapta yumurta sarılarını şekerle birlikte 1 dk çırparak çikolatalı harcın içine ekleyip 1 dk daha çırpalım Ayrı bir kapta krem şantiyi, sütü ve neskafeyi çırparak koyulaştıralım ve çikolatalı harcın içine ekleyip karıştıralırr İçine yumurta aklarını, portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpma teliyle ve ağır hareketlerle fazla eksik karıştıralım Kremayı kuplara paylaştıralım Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım *
Kupta İrmik
Malzemeler:
10 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kg süt
8 kaşık irmik
Yapılışı:
Malzemelri karıştırın Muhallebi kıvamına gelince kuplara paylaştırın
Kupta Tiramisu
malzemeler
1 paket kedidili bisküvi
2 yemek kaşığı granül kahve
150 ml sıcak su
2 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı un
1 dere bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
100 gr labne peyni
Yapılışı:
Süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarılarını tencerede çırpın ve orta ateşte aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin Ocaktan alarak ılınmaya bırakın Labne peyniri muhallebiye ekleyip mikserle 23 dakika çırpın
Kahveye sıcak su ekleyip çözülünceye değin karıştırın Kedidili bisküvileri 2 cm kalınlığında muhakkak ve yarısını kadehlerin tabanına yerleştirin Kahveden 23 tatlı kaşığı kadar bisküvilerin üstüne dökerek ıslatın Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine paylaştırın Kalan bisküvileri yerleştirip yeniden kahve ile ıslatın Krema ile bisküvilerin üzerini kapatıp oda sıcaklığına gelinceye değin bekletinKakaoyu eleyerek tatlıların üzerine serpiştirin
KUPTA ÇİKOLATALI MUS
3 YUMURTA (AKI, SARISI AYRILIR)
200 GR BİTTER ÇİKOLATA
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
12 DERE BARDAĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI NESKAFE
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
Yapılışı:
Yumurta aklarını kar haline gelip katılaşana dek çırpalım Çikolatayı küçük parçalar halinde kırarak madeni bir kabın içine alalım Kabı, içinde kaynar su yer alan bir tencereye oturtalım Kısık ateşte nadiren karıştırarak çikolatayı benmari usulü eritelim Çikolatayı ateşten alıp soğutalım Bir kapta yumurta sarılarını şekerle birlikte 1 dk çırparak çikolatalı harcın içine ekleyip 1 dk daha çırpalım Ayrı bir kapta krem şantiyi, sütü ve neskafeyi çırparak koyulaştıralım ve çikolatalı harcın içine ekleyip karıştıralırr İçine yumurta aklarını, portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpma teliyle ve ağır hareketlerle fazla eksik karıştıralım Kremayı kuplara paylaştıralım Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım *