Kurlahzala Konuşan Kadın! Abdullah ibni mübarek anlatıyor) Bir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarından geçerken yalnız bir kadına rastladımSelam verdim; Selamımı Laf olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür onların duyacağı(Yasin:5 1549031359 1549031359 kuranlakonusankadin5c5457c3b0c05kuranlakonusankadin5c5457c3b0c05 http:wwwturkvisitcomforumimagessmiliescoolgif ayetiyle aldı Buralarda ne yapıyorsun? diye sordum Allah kimi yoldan çıkarmışsa,ona yol bulduracak yoktur(A'raf :186) ayetini okudu Anladım ancak ,yolunu kaybetmiş Nereye gittiği soruma ; Bir gece kulunu Mescidi Haramdan alıp Mescii Aksaya götüren Allah'ı tesbih ederim(İsra:1) ayetiyle karşılık verdi Anladım oysa,geçtiğimiz hac mevsiminde haccını tamamlamış Kudüse gidiyorNe zamandan beri böyle yolunu kaybettin? dedim Tam üç gece (yani üç gündür)(Meryem:10) dedi Yiyecek verme teklifinde bulundum Sonradan orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın( Bakara:187) ayetini okudu iyide Ramazan da değiliz dedim Kim Allah için nafile bir hayır yaparsa,Allah her hayrın karşılığını verendir ,her şeyi hakkıyla bilendir(Bakara:15)yetiyle cevap verdi Yolculukta oruç açılabilirdedim Lakin orucu tutarsanız,bu hakkınızda daha hayırlıdır(Bakara :184) ayetini okudu Niye benim gibi konuşmadığını sordum Ağzından tek bir laf bile çıkmasın ama,yanına onu gözleyen ve o sözü kaydetmeye hazır bir gözcü bulunmamış olsundedi kimlerdensin?diye sordum Bu konuda muhakkak bilgin değil(ailemi söylesem de tanımazsın)Sonra göz de yürek de(görmeden,belirlenmiş bilgiye dayalı olmadan verdiğin her hükümden) sorumludur(İsra:36) ayetiyle cevap verdi Kusur ettim,hakkını helal et dedim Bugün size kınama değilAllah sizi bağışlasın (Yusuf :92) dedi Deveme bindirip kafilesine ulaştırma teklifinde bulundum Hayır adına ne işlerseniz Allah onu bilir(Bakara:215) ayetiyle mukabele etti Devemi yanına getirdim,binecekken Mümin erkeklere söyle,bakışlarını sakınsınlar(Nur:30) ayetini okudu Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçtı,giderken elbisesi eksik yırtıldı Başınıza kötülük olarak ne gelirse,bu kişisel olarak işleyip,onu yargı etmeniz sebebiyledir(şura:30) ayetini mırıldandı Sabret,deveyi bağlayayım!dedim Bu hususta Süleyman'ı halden anlayan ve daha isabetli davranır kıldık(Enbiya :79)ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha başarılı olduğumu kasdetti Deveye bindi ve Bunu bize baş eğdiren Allah'ı tesbih ederim;yahut bunu biz başaramazdıkVe sonunda şüphesiz Rabbimize döneceğiz!(Zuhruf:1314) ayetlerini okudu Haydi!diye deveyi hızlandırdım Yürüyüşünde (ve davranışlarında)vakur ol ve sesini yükseltmeseslerin en çirkini eşeğin sesidir!(Lokman :19) mukabelesinde bulundu Yürürken şiir okumaya başladım Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyun!(Müzzemmil:20) dedi şiir okumak haram yok ama ! dedim Bu hususu fakat algılama ve basiret sahipleri düşünür anlar! (Bakara :269) cevabını verdi Bir zaman gittik;sonradan evli olup olmadığını sordum Ey iman edenler!Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden sormayın!(Maide :101) ayetini okudu Derken kafilesine ulaştık ve kafile içerisinde kimsen var mı? dedim Mal ve evlat dünya hayatının süsüdür!(Kehf:46) dedi Anladım ancak ,evladı varİsimlerini sordum Allah İbrahim'i dost edindi;Allah Musa ile konuştu;Ey Yahya ,Kitaba şiddetle tutun!(Nisa:125,164;Meryem:12) Ayetlerini okudu Ey İbrahim,ey Musa ,ey İsa! diye kafileye seslendimNur yüzlü üç genç Buyur!diye çıkageldi Onlara para verip,Bununla içinizden birini şehre yollayın!Yemeklerin helal ve temiz olanına baksın ve size bir yiyecek getirsinDikkatli davransın!(Kehf:19) dedi Yiyecek gelince bana Geçmiş günlerinizde yaptıklarınızın karşılığında şu anda afiyetle yiyip için!(Hakka:24) dedi Çocuklara,Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!dedim AnnemizdedilerAğzından Cenabı Allahın gazabını çekecek hatalı bir söz çıkar korkusuyla 40 yıldır böyle sadece Kuranla konuşur (İbn Kutsal,bu hadiseyi Kuran'da her şeyin bulunduğuna kanıt olarak anlatırdı)