Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kur-an'ı Anlamak İçin Arapça Bilmek Yeter mi?

0
168

adanali

FD Üye
Etkileşim
0
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69

Arapçayı bilmekle kişi Kuranı Kerimin manalarını anlayabilir. Arapça düzeyi ne kadar üstü olursa anlama derecesi o kadar artar. Ayrıca Kuranı Kerimin anlamını öğrenmek için meal ve tefsir de okunabilir.

Yusuf suresinin, (Biz Kur’anı Arapça olarak indirdik, umulur ki, siz onu anlarsınız) mealindeki 2. ayet-i kerimesi, tefsirlerde özet olarak şöyle açıklanıyor:

Biz Kur’an-ı kerimi herhangi bir lisan ile değil, en geniş, en açık, en ahenktar olan Arap lügatı üzere indirdik. Eğer akıllıca düşünürseniz, bu Kitabın ulviyetini, kendisinin bir şaheser, hükümlerinin, tesirli sözlerinin, bütün insanlığa hitap ettiğini, müslüman olmayı en büyük bir vazife, en yüksek bir saadet telakki edersiniz.

Lisanı Arabi olan herkes Kur’anı hakkıyla anlayamaz. Lisan ayrı, ilim ayrıdır. Türkçe bilen insan, tıp, hukuk, fen gibi bilgileri bilir mi? Kur’an-ı kerim baştan başa bir ilim deryasıdır. Bu bakımdan Kuranı Kerimi anlamak için sadece arapça bilmek yetmez.

Similar threads

Kur'an'ı Kerim neden arapca indirilmiştir İyice anlayasınız diye biz, onu Arapca bir Kur'an yaptık(Zuhruf, 3) Yusuf (Biz Kur’anı Arapca olarak indirdik, umulur ki, siz onu anlarsınız) mealindeki 2 ayeti kerimesi, tefsirlerde ozet olarak şoyle acıklanıyor: Biz Kur’anı kerimi herhangi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
Kur'lahza'ı Kerim neden arapça indirilmiştir Adamakıllı anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur'lahza yaptık(Zuhruf, 3) Yusuf (Biz Kur ’anı Arapça olarak indirdik, umulur ancak, siz onu anlarsınız) mealindeki 2 âyeti kerimesi, tefsirlerde kısaca şöyle açıklanıyor: Biz Kur ’lahzaı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
kuranı kerim niçin arapça Sual Ateist yazar, (Diğer milletler kendi kulu değil mi de, Tanrı Kur’hatıra Arapça indirdi) diyor CEVAP Eğer Kur’lahza İngilizce olarak inseydi, aynı bozuk mantıkla, (Öteki milletler kendi kulu değil mi de, Tanrı Kur’anı İngilizce indirdi) diyecekti Maksadı hatalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Kur'anı Kerim Meali İle Hatim Yapılır mı Meal okuyarak hatim indirilir mi Kuranı Kerimin baştan sona okunmasına hatim denir Bilgisayardaki sesli Kuranı Kerimi dinlemekle hatim indirilmiş olunur Kuranı Kerim meali Kuran yerine gecmediği icin meal okumakla hatim indirilmiş olunmaz Allah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
272
Anlayabilmeniz için, Kur ’hatıra Arapça olarak indirdik ayetinin anlamı Anlayabilmeniz için, Kur ’anı Arapça olarak indirdik ayetinin açıklaması Yusuf suresinin, ( Anlayabilmeniz için, Kur ’anı Arapça olarak indirdik ) mealindeki ikinci âyeti kerimesi, tefsirlerde kısaca şöyle açıklanıyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
858,468Konular
981,196Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt