iltasyazilim
FD Üye
Kurabiye Mısır Gevrekli Harika Asla Vazgeçemeyeceksiniz Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 adet yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı mısır nişastası yani 400 gr
*Aldığı kadar un (2 su bardağı kullandım)
Üzeri için;
*400 gr nutella yada chokella
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Kahvaltılık mısır gevreği
Kurabiye Mısır Gevrekli Harika Asla Vazgeçemeyeceksiniz Tarifi Yapılışı 1) Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyce harmanlayalım
2) Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım
3) Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
4) Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım
5) Hafif yağlanmış tepsiye dizelim
6) Önceden iyice 170 derecelik ısınmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim (Kurabiyeyi iyice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz )
7) Üzeri fazla pembeleşmiyor, kızartmamaya dikkat edelim
8) Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken chokellayı benmari usulü eritip altını kapatalım
9) Sıvı yağ elde edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım
10) Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım
11) Ilınan kurabiyeyi ilk chokellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım
12)1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim
Afiyet olsun
Not;kurabiyeyi servis edeceğiniz gün chokella ve mısır gecreğine bularsanız daha iyi olur mısır gevreği çıtırlığını kaybetmemiş olur muhteşem bir lezzeti var yedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz
*Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 adet yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı mısır nişastası yani 400 gr
*Aldığı kadar un (2 su bardağı kullandım)
Üzeri için;
*400 gr nutella yada chokella
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Kahvaltılık mısır gevreği
Kurabiye Mısır Gevrekli Harika Asla Vazgeçemeyeceksiniz Tarifi Yapılışı 1) Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyce harmanlayalım
2) Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım
3) Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
4) Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım
5) Hafif yağlanmış tepsiye dizelim
6) Önceden iyice 170 derecelik ısınmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim (Kurabiyeyi iyice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz )
7) Üzeri fazla pembeleşmiyor, kızartmamaya dikkat edelim
8) Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken chokellayı benmari usulü eritip altını kapatalım
9) Sıvı yağ elde edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım
10) Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım
11) Ilınan kurabiyeyi ilk chokellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım
12)1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim
Afiyet olsun
Not;kurabiyeyi servis edeceğiniz gün chokella ve mısır gecreğine bularsanız daha iyi olur mısır gevreği çıtırlığını kaybetmemiş olur muhteşem bir lezzeti var yedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz