Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kurabiye Nasıl Yapılır

Kurabiye Nasıl Yapılır
0
140

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kurabiye yapmanın püf noktaları
Kurabiye nasıl pişirilir
Kurabiye hamuru hazırlamanın püf noktaları


Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı

Daha sert olması için eritilip soğutulmuş yağ kullanılır

Ölçüsünden artı un ilavesi yapılmamalı

Mutlaka buzdolabında bekletilmeli hamur el sıcaklığı ile cıvıklaşıyor,toparlanması için 15 dakika ile 30 dakika aralarında buzdolabı molası gerekiyor

Kurabiyelerin şekilleri bozulmasın,üzeri çatlamasın,kabartma tozu kokmasın diyorsanız ya kabartma tozunun miktarını azaltın yada hiç ek etmeyin


Kurabiye hamurunun uzun vakit yoğrulup gevşemesi için, önce malzeme mikser yardımıyla çırpılır Sonradan elde seri bir şekilde yoğrulur Daha Sonra da saydam bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir Böylece hamur daha kolay kesilecektir

Kurabiye hamuru, genelde fazla yağlı olduğundan ele yapışır Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan daha sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele pozitif yapışmadığı görülecektir


Düşük sıcaklıkta pişirilmeli ve sıkça denetim edilmeli

Kurabiye hamurunu açmadan önce parçalara ayırın Çalışacağınız hamur parçası hâriç öteki hamurları, buzdolabında bekletin ve her parçayı kullanmadan önce her yerde yoğurun

Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırın tepsisini 1015 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, evvelden ısıtılmış kavgalı fırına koyun

Sertleşmeden fırından çıkartılmalı bu tarz kurabiyeler soğudukça kıvamını alıyor

Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parçalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarmayı deneyin Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak çıkartabilirsiniz

Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 12 adet kesme şeker ya da yanına 1 avuç pirinç ayarlamak da bayatlamayı geciktirecektir *
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt