iltasyazilim
FD Üye
Kurabiye yapmanın püf noktaları
Kurabiye nasıl pişirilir
Kurabiye hamuru hazırlamanın püf noktaları
Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı
Daha sert olması için eritilip soğutulmuş yağ kullanılır
Ölçüsünden artı un ilavesi yapılmamalı
Mutlaka buzdolabında bekletilmeli hamur el sıcaklığı ile cıvıklaşıyor,toparlanması için 15 dakika ile 30 dakika aralarında buzdolabı molası gerekiyor
Kurabiyelerin şekilleri bozulmasın,üzeri çatlamasın,kabartma tozu kokmasın diyorsanız ya kabartma tozunun miktarını azaltın yada hiç ek etmeyin
Kurabiye hamurunun uzun vakit yoğrulup gevşemesi için, önce malzeme mikser yardımıyla çırpılır Sonradan elde seri bir şekilde yoğrulur Daha Sonra da saydam bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir Böylece hamur daha kolay kesilecektir
Kurabiye hamuru, genelde fazla yağlı olduğundan ele yapışır Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan daha sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele pozitif yapışmadığı görülecektir
Düşük sıcaklıkta pişirilmeli ve sıkça denetim edilmeli
Kurabiye hamurunu açmadan önce parçalara ayırın Çalışacağınız hamur parçası hâriç öteki hamurları, buzdolabında bekletin ve her parçayı kullanmadan önce her yerde yoğurun
Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırın tepsisini 1015 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, evvelden ısıtılmış kavgalı fırına koyun
Sertleşmeden fırından çıkartılmalı bu tarz kurabiyeler soğudukça kıvamını alıyor
Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parçalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarmayı deneyin Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak çıkartabilirsiniz
Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 12 adet kesme şeker ya da yanına 1 avuç pirinç ayarlamak da bayatlamayı geciktirecektir *
Kurabiye nasıl pişirilir
Kurabiye hamuru hazırlamanın püf noktaları
Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı
Daha sert olması için eritilip soğutulmuş yağ kullanılır
Ölçüsünden artı un ilavesi yapılmamalı
Mutlaka buzdolabında bekletilmeli hamur el sıcaklığı ile cıvıklaşıyor,toparlanması için 15 dakika ile 30 dakika aralarında buzdolabı molası gerekiyor
Kurabiyelerin şekilleri bozulmasın,üzeri çatlamasın,kabartma tozu kokmasın diyorsanız ya kabartma tozunun miktarını azaltın yada hiç ek etmeyin
Kurabiye hamurunun uzun vakit yoğrulup gevşemesi için, önce malzeme mikser yardımıyla çırpılır Sonradan elde seri bir şekilde yoğrulur Daha Sonra da saydam bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir Böylece hamur daha kolay kesilecektir
Kurabiye hamuru, genelde fazla yağlı olduğundan ele yapışır Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan daha sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele pozitif yapışmadığı görülecektir
Düşük sıcaklıkta pişirilmeli ve sıkça denetim edilmeli
Kurabiye hamurunu açmadan önce parçalara ayırın Çalışacağınız hamur parçası hâriç öteki hamurları, buzdolabında bekletin ve her parçayı kullanmadan önce her yerde yoğurun
Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırın tepsisini 1015 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, evvelden ısıtılmış kavgalı fırına koyun
Sertleşmeden fırından çıkartılmalı bu tarz kurabiyeler soğudukça kıvamını alıyor
Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parçalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarmayı deneyin Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak çıkartabilirsiniz
Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 12 adet kesme şeker ya da yanına 1 avuç pirinç ayarlamak da bayatlamayı geciktirecektir *